Za vse tiste, ki so pripravljeni v svet avtomobilizma vnesti nov zagon, Peugeot razkriva novega SUV-ja 2008.

 • Kot navdušen in vnet zagovornik vizije znamke Peugeot o prihodnosti, nam ponuja ultra moderno interpretacijo instinktivnih in vsestranskih vozniških doživetij.
 • Po dimenzijah je čisto pravi SUV, ki vas bo s svojim posebej zmogljivim in prepoznavnim stilom povsem očaral.
 • To ultra tehnološko napredno vozilo je pridobilo Peugeot i-Cockpit® 3D nove generacije ter opremo in sisteme za pomoč pri vožnji, ki so jih zasnovali vrhunski PeugeotOVI strokovnjaki.
 • Izbirati je možno med več vrstami pogona oziroma med tremi tipi motorjev: električni, bencinski in dizelski, od katerih čisto vsi ponujajo izjemno stimulativne in intenzivne občutke.
 • Svet se spreminja. V avtomobilskem sektorju, kot tudi na drugih področjih, je treba poiskati prave odgovore na nove izzive. Znamka Peugeot, ki se opira na svojo 208-letno zgodovino, danes brezskrbno vstopa v dobo energetskega prehoda.
 • Novi Peugeot 2008 vstopa v osrčje segmenta kompaktnih SUV-jev in prinaša pomemben prispevek k temu, kar danes zagotavlja uspeh Peugeotovemu izboru: samozavesten dizajn v kombinaciji s prepoznavnimi inovacijami in tehnologijo.

S svojo mogočno in prepoznavno stilsko zasnovo je novi SUV Peugeot 2008 prava izklesana umetnina in predmet poželenja. Z njim bomo uresničili naše ambicije in začeli pisati novo stran v zgodovini Peugeotovih SUV-jev, saj je povsem v skladu z modeli iz aktualnega prodajnega izbora hkrati pa se ponaša s čisto svojstveno osebnostjo.

Uravnovešene linije in splošna razmerja dokazujejo, da gre za čisto pravega SUV-ja z nazaj pomaknjenim vetrobranskim steklom in vodoravnim pokrovom motornega prostora, kar daje celotnemu videzu bolj mogočen pridih. Vozilo je čvrsto zasidrano na kolesih, krasijo ga usločene in zaobljene linije, hkrati pa je tudi zelo varno.

Prepoznaven prednji del se kot pravi statusni simbol ponaša z mogočno in ravno okrasno masko (v barvi karoserije pri električnih izvedenkah), izklesanim pokrovom motornega prostora in dnevnimi lučmi na diode LED, ki pod žarometom izginejo in se znova prikažejo nekoliko nižje.

Do potankosti izdelan profil s svojo drzno držo nemudoma pritegne pogled zaradi raznolikih trikotnih linij. Rezultat tega je živahna in prodorna stilska zasnova, ki predstavlja pravi tehnološki podvig na področju preoblikovanja delov iz pločevine: bočne površine niso bile še nikoli tako prostorne! Linije segajo vse do prtljažnih vrat, kar daje celoti nesporno skladnost in homogenost.

Za že tako vzdržljivo stilsko zasnovo dodatno poskrbijo kolesa z velikim premerom (690 mm), ki idealno zapolnijo blatniške koše. 18-palčna platišča imajo posebne vstavke, ki prinašajo dve prednosti: bolj enostavne možnosti za personalizacijo podobe in občuten prihranek pri teži: 4 kg za vsa kolesa.

O izboljšavah vozila na področju kakovosti in elegance pričata dvobarvna streha v kombinaciji črne Black Diamond in zadnji stebriček z vgraviranimi oznakami pri izvedenkah GT Line in GT.

Atletsko izklesan zadnji del z visoko linijo trupa krasijo luči, ki jih povezuje črna okrasna letev, in dvojna izpušna cev, ki je značilna za motorje PureTech 130/155 in BlueHDi 130.

Tako kot vse ostale modele znamke, tudi tega krasijo svetlobno prepoznavne diode LED v obliki treh levjih krempljev, ki pa imajo prenovljeno podobo. Tako podnevi kot tudi ponoči jih boste opazili vklopljene pri vseh izvedenkah, pri bogatejše opremljenih izvedenkah pa tudi v prednjih žarometih. Odvisno od države, pa so prednji žarometi vseh izvedenk opremljeni tudi s tehnologijo LED.

Poleg klasičnih barvnih odtenkov so v ponudbi še prodorne in prepoznavne barve karoserije, ki stilsko zasnovo navdajo s še več energičnosti:

 •  rdeča Elixir z barvnim lakom poudari globino in barvo karoserije,
 •  modra Vertigo, trislojna barva za izjemno svetel učinek,
 •  Orange Fusion, kovinska barva, ki je na voljo ekskluzivno za novo vozilo SUV Peugeot 2008.

Monotonije je konec! Barvam in materialom notranjosti smo posvetili čisto posebno pozornost z domiselnim prepletom plemenitih materialov in izvirnih odtenkov:

 •  umirjeni dekorativni elementi armaturne plošče so bili izdelani s tehniko tampo tiska v oranžni barvi (za Active) ali modri barvi (za Allure),
 •  tehnološka dovršenost in svežina izvedenk Allure z modernim oblazinjenjem "Urbanoïde" v svetlo modri barvi,
 •  dinamične izvedenke GT Line ponujajo bolj umirjen ambient, ki ga krasijo posamični dodatki Adamite,
 •  plemenite in visoko cenjene izvedenke GT/e-2008 GT pa se ponašajo z materiali, kot so alcantara®, usnje in tehnično dovršena pletenina. Material alcantara® je pri izvedenkah GT na voljo v črni Onyx z okrasnimi šivi Adamite, pri izvedenkah e-2008 GT pa v ekskluzivni sivi barvi Greval® z modrimi in zelenimi okrasnimi šivi.

Gostoljubna notranjost je pri izvedenkah GT Line in GT opremljena s svetlimi dekorativnimi dodatki v osmih barvah, ki jih je možno izbrati prek zaslona na dotik.

Peugeot i-Cockpit® je zasnovan na istih temeljnih smernicah kot doslej, ter ponuja brezhibno ergonomijo za prebujanje čutov:

               - kompakten volan za bolj priročno krmiljenje in boljši oprijem,

               - veliki zaslon na dotik HD na dosegu roke in v vidnem polju,

               - in odslej še inovativna instrumentna plošča 3D v višini oči.

Novi SUV Peugeot 2008 je opremljen s povsem novo različico te digitalne instrumentne plošče, ki je sicer izjemno priljubljena med našimi kupci in s katero je opremljenih še več kot pet milijonov PeugeotOV po celem svetu.

Elektrika zna biti tudi magična, zato bo s prvim električnim SUV-jem znamke Peugeot možno izkusiti novo raven občutkov. V 100 % električnem načinu pogona bo imel voznik na razpolago izjemno visoko odzivnost in povsem neslišno delovanje brez vsakršnih tresljajev. Tem užitkom se pridružuje še možnost svobodnega gibanja po mestu, tudi po tistih predelih, kjer so uvedene omejitve prometnega režima.

Motor z močjo 100 kW (136 KM) in 260 Nm navora, ki sta nemudoma razpoložljiva, vsakodnevno zagotavlja udobje v vseh situacijah. Akumulator z visoko kapaciteto 50 kWh zagotavlja celo 310 kilometrov avtonomije po novem standardu WLTP. Garancija na akumulator velja 8 let oziroma 160.000 kilometrov pri 70 % napolnjenosti.

Prikaz energetskih pretokov na sredinskem zaslonu in na instrumentni plošči Peugeot i-Cockpit® 3D je didaktičen in intuitiven, tako da je možno z njega povsem enostavno razbrati način delovanja pogonskega sklopa.

Na voljo sta dva intuitivna načina za generiranje energije pri zaviranju, do katerih je možno dostopiti neposredno prek prestavne ročice:

 •  Drive («D») za standardno generiranje energije v načinu vožnje, podobno kot pri bencinskem ali dizelskem vozilu;
 •  Brake («B») za generiranje energije neposredno med upočasnitvijo prek pedala za plin.

Akumulatorji so na optimalen način umeščeni v pod, tako da lahko tudi tisti, ki se odločijo za električni pogon, izkoristijo vse zmogljivosti novega SUV-ja Peugeota 2008. To je zagotovilo za enako bivalno udobje in prostornino prtljažnika kot pri izvedenkah z motorjem na notranje zgorevanje.

Dinamična odzivnost novega SUV-ja Peugeota e-2008 je bila kot ena od temeljnih prepoznavnih lastnosti znamke deležna čisto posebne pozornosti ter zagotavlja neprimerljivo lego na cesti in enakovredne užitke v vožnji kot pri bencinskih in dizelskih izvedenkah. Preme so bile ustrezno prilagojene in razporeditev teže je optimalna.

Čas polnjenja je odvisen od razpoložljive moči:

 • 100 % napolnjenost v 16 urah z zmogljivim priključkom tipa Green Up™ Legrand® s priloženim polnilnim kablom,
 •  od 5h15 do 8 ur za popolno napolnjenost s postajo WallBox (trifazna postaja 11 kW ali enofazna postaja 7,4 kW),
 •  30 minut za 80-odstotno napolnjenost akumulatorja na javnih polnilnih postajah z močjo 100 kW, koriščenje tovrstnih polnilnikov pa je možno po zaslugi toplotne regulacije akumulatorja.

Polnjenje je možno tudi programsko nastaviti prek zaslona povezljive navigacije ali z aplikacijo MyPeugeot® na pametnem telefonu. Prek te aplikacije se lahko na daljavo v kateremkoli trenutku tudi sproži ali zaustavi polnjenje in pregleda stopnjo napolnjenosti.