Z današnjo predajo ključev na cestah že 100.000 električnih vozil znamke Renault

 

  • Renault je v norveški prestolnici Oslo kupcu izročil ključe novega ZOE, ki je postal sto tisoči električni avto znamke Renault.
  • Renault je kot pionir električne mobilnosti vodilna znamka na evropskem trgu povsem električnih osebnih in lahkih gospodarskih vozil s 27-odstotnim tržnim deležem.

Pet let po začetku prodaje električnih vozil je Renault kupcu predal ključe sto tisočega električnega avtomobila. Gre za Renault ZOE, prodan gospodu Åsmundu Gillebu, 41-letnemu Norvežanu.

Renault: vodilni ponudnik električnih vozil v Evropi

V prvi polovici leta 2016 je Renault prodal več kot 15.000 električnih avtomobilov (brez upoštevanja štirikolesnika Twizy), kar predstavlja 32-odstotno rast v primerjavi z enakim obdobjem lani. Ta uspeh je Renault utrdil na vodilnem mestu v Evropi. Na evropskih cestah je tako danes vsak četrti električni avtomobil znamke Renault, v Franciji pa predstavlja znamka Renault kar polovico vseh električnih vozil. Glavni trgi so sicer Francija, Norveška, Velika Britanija in Nemčija.

“Število kupcev električnih vozil iz leta v leto narašča. Renault k temu prispeva veliko s svojim nenehnim razvojem. Zadovoljstvo kupcev, ki pri modelu ZOE dosega 98%, nas motivira k nadaljnjemu razvoju, razlaga Eric Feunteun, direktor Renaultove divizije električnih vozil.

Renault ponuja najširšo paleto povsem električnih vozil, ki zadostijo potrebam različnih uporabnikov: kompaktno mestno vozilo ZOE, lahko gospodarsko vozilo Kangoo Z.E. in mestni dvosedežni Twizy (skupaj s tovorno izvedenko Twizy Cargo).

ZOE, najbolj prodajani električni avto v Evropi, dominira na evropskem trgu električnih vozil za končne kupce z več kot 23-odstotnim tržnim deležem. Kangoo Z.E. je že tretje leto vodilno električno lahko gospodarsko vozilo v Evropi. Osvojil je številne velike razpise, med njimi za francosko Pošto. S 17.000 prodanimi vozili je Twizy  inovativni ponudnik drugačne, zabavne mobilnosti v urbanih središčih, zelo priljubljen pa je v različnih “car-sharing” projektih kratkotrajne javne izposoje vozil.