Svetovna premiera e-Crafterja – prva vozila pri strankah leta 2017

 

• Svetovna premiera e-Crafterja – prva vozila pri strankah leta 2017
• Sejemska premiera novega Crafterja – novo obdobje
v upoštevanju želja strank
• Znamka beleži visoko rast prodaje – občuten porast prodaje v mesecu avgustu

Gospodarska vozila na letošnjem salonu gospodarskih vozil IAA 1
v Hannovru v hali 12 prvič razstavlja popolnoma nov modelski program  od modela Load up! do novega Crafterja. "Predstavljamo funkcionalna lahka gospodarska vozila, ki so v vlogi mobilnega delovnega mesta in prilagojena za najrazličnejše namene in potrebe naših strank," je dejal dr. Eckhard Scholz, predsednik uprave znamke, ki ima sedež prav v Hannovru.

Na razstavnem prostoru velikosti okrog 7.400 m2 v hali 12 in na 1.400 m2 veliki razstavni površini na prostem bo še do 29. septembra 2016 razstavljenih več kot 100 vozil modelskih serij Load up!, Amarok, Caddy, T6 in Crafter – razdeljenih glede na najpomembnejše skupine strank. Za kurirske službe in logistična podjetja, obrtnike, serviserje in mobilne delavnice, gradbena in gozdarska podjetja, podjetja za prevoz potnikov, medicinske prevoze, reševalne službe ali policijo – za vsak segment imajo pri znamki Volkswagen Gospodarska vozila po meri izdelano rešitev. Kdo želi, lahko gospodarska vozila tudi preizkusi na testni vožnji na bližnjem testnem poligonu ADAC.

Novi Crafter

Crafter je predstavnik nove generacije Volkswagnovih lahkih gospodarskih vozil, ki so bolj kot kdajkoli prej prilagojena potrebam strank. Direktor znamke Scholz: "To revolucionarno vozilo smo razvili skupaj z našimi najpomembnejšimi strankami in ga tako v veliki meri prilagodili njihovim službenim potrebam." Novi Crafter z mnogimi izpeljankami, novimi pogonskimi sistemi in inovativnimi asistenčnimi sistemi ponuja toliko možnosti uporabe in mobilnih rešitev, kot jih doslej še ni bilo.

Kot koncept transportnega vozila prihodnosti je novi Crafter bolj učinkovit, bolj kakovosten, bolj digitalen, bolj trajnostno naravnan in bolj vsestransko uporaben kot katerokoli transportno vozilo doslej in tudi sicer narekuje smer razvoja prihodnjih generacij Volkswagnovih gospodarskih vozil, poudarja Scholz.

Inovativni koncept novega Crafterja je nagradila tudi strokovna žirija, ki jo sestavlja 24 mednarodnih avtomobilističnih novinarjev, ki je Crafter izbrala za "mednarodni kombi leta 2017", to pa je najuglednejši naslov v segmentu gospodarskih vozil.

e-Crafter

Med zvezdami avtomobilskega salona je tudi model e-Crafter, ki je tu doživel svetovno premiero. "Model e-Crafter smo razvili posebej v interesu brez¬emisijskega transporta v središčih mest. Z njim bomo poslovanje olajšali predvsem kurirskim službam in špediterjem," je povedal direktor znamke VW GV Scholz. Znamka Volkswagen Gospodarska vozila z njim svojim strankam ponuja prepričljivo alternativo za Crafter s klasičnim motorjem z notranjim zgoreva¬njem; stranke bodo z e-Crafterjem lahko svojo dejavnost v središčih mest opravljale tudi potem, ko bodo ta dovoljevala promet samo še električnim vozilom.

"S prvimi e-Crafterji bomo pri naših strankah že v letu 2017," je zatrdil Scholz.

Globalna rast prodaje

V obdobju od januarja do avgusta je bilo prodanih 308.500 lahkih gospodarskih vozil znamke Volkswagen (+ 8,2 %). Še posebej uspešna sta bila modela T6 in Caddy: Transporterjev je bilo prodanih 128.600 primerkov, kar pomeni 14-odstotno rast; 102.600 prodanih Caddyjev pa pomeni 11,1-odstotno rast v primerjavi z rezultatom v enakem obdobju lanskega leta.

Povpraševanje po modelih T6, Caddy, Amarok in Crafter je največje v Evropi, kjer se je število prodanih vozil povzpelo na 228.500 (+ 12,6 %). V Nemčiji je bilo strankam prodanih 81.000 vozil (+ 11,6 %).

V mesecu avgustu je znamka na globalni ravni prodala 35.500 vozil, kar je 25,3 % več kot v lanskem avgustu. Občutno se je povečala prodaja modelov T6 s 14.100 vozili (lani: 10.100; + 39,4 %) in Caddy z 12.400 vozili (lani: 8.600; + 44,4 %).