SEAT Ateca zmagovalka izbora za najboljše nove avtomobile britanske revije Auto Express

 

 

- Prvi športni terenec znamke SEAT ob premiernem sodelovanju na izboru za najboljše nove avtomobile, ki ga organizira britanska revija Auto Express, izbran za najboljši "crossover" – že dva meseca pred prihodom v britanske prodajne salone
- Ateca osvojila zmago, še štirim drugim modelom znamke SEAT so člani žirije izrekli pohvale
- Žirija pri Ateci navdušena nad dizajnom, zmogljivostjo, funkcionalnostjo ter razmerjem med ceno in vrednostjo
- Ateca se je odlično odrezala tudi na prvem testiranju v Veliki Britaniji – novinarji revije Auto Express so ji podelili najvišjo oceno pet zvezdic

Nova SEAT Ateca prihaja na tržišče v velikem slogu. Na izboru za najboljše nove avtomobile britanske revije Auto Express je bila razglašena za najboljši "crossover". Prvi športni terenec znamke SEAT je v segmentu, ki ima na tržišču vedno več privržencev, pometel s konkurenco in premagal tudi nekaj najbolje prodajanih modelov. To je nedvomno zgovoren dokaz za njegovo kakovost. Rezultat je še dodatno povečal privlačnost Atece, ki jo kupci v Veliki Britaniji pred prihodom v prodajne salone v mesecu septembru že težko pričakujejo.

Uspeh Atece na letošnjem izboru pa ni edini razlog za veselje pri znamki SEAT: britanski novinarji so namreč še štirim drugim modelom iz SEAT-ove prodajne palete izrekli pohvale: Leon (pred tem trikratni zmagovalec) je bil pohvaljen v kategoriji kompaktnih družinskih avtomobilov, Leon ST v kategoriji karavanov, Leon Cupra 290 (tudi že okronan za zmagovalca) v kategoriji priljubljenih limuzin s kompaktnim zadkom in nova Alhambra v kategoriji enoprostorcev.

Graham Hope, urednik britanske revije Auto Express, je uspeh Atece komentiral z besedami: "Ateca je poskrbela za dramatičen premierni nastop v kategoriji "crossover" in je nadvse impresivna novost znamke SEAT. Vse, kar je odlično pri Leonu, ponuja v novi, izjemno privlačni obliki, pri tem pa združuje enkratne zmogljivosti z zgledno funkcionalnostjo in zelo dobrim razmerjem med ceno in vrednostjo. Je nov "crossover", ki se bo kupcem nedvomno zdel zanimiv."

Mnenja članov žirije je še podkrepil rezultat, ki ga je Ateca dosegla na svojem prvem testiranju v Veliki Britaniji in ki je bil objavljen v zadnji številki revije Auto Express – prejela je najvišjo oceno pet zvezdic. Novinarji so preizkusili model 2.0 TDI 150 XCELLENCE 4Drive in menijo: "da gre Ateca po stopinjah Leona in se vzpenja na sam vrh svojega razreda".

Richard Harrison, direktor znamke SEAT v Veliki Britaniji, je povedal: "Fantastični rezultat, ki ga je dosegla Ateca, je še dodatno okrepil vzdušje napetega pričakovanja pred skorajšnjim prihodom novega modela v prodajne salone in 13.000 Britancev se že zanima za nakup. Nagrada potrjuje, da je Ateca privlačen, vsestransko zasnovan model. Je prepričljiv, tehnološko napreden, trendovski in odlično izdelan športni terenec v rastočem tržnem segmentu."

SEAT je edino špansko podjetje v svoji panogi, ki pokriva celotni razpon avtomobilske proizvodnje – od dizajna, razvoja in proizvodnje do trženja. Je član koncerna Volkswagen in mednarodno podjetje s sedežem v Martorellu (Barcelona). Izvaža več kot 80 % svojih vozil in je prisoten v več kot 75 državah. Leta 2015 je njegov promet znašal več kot 8,3 milijarde evrov, kar je najboljši rezultat v zgodovini podjetja. Poleg tega je SEAT prvič po letu 2007 po vsem svetu skupno prodal več kot 400.000 vozil.

Skupina SEAT zaposluje več kot 14.000 ljudi. Ti delajo v treh proizvodnih centrih – Barcelona, El Prat de Llobregat in Martorell, kjer med drugim izdelujejo prodajno izjemno uspešna modela Ibiza in Leon. Na češkem izdelujejo SEAT Ateco in SEAT Toledo, na Portugalskem SEAT Alhambro in na Slovaškem SEAT Mii.

Multinacionalno podjetje ima tudi tehnični center, v katerem dela 1.000 inženirjev. Njihov cilj je postati gonilna sila na področju inovacij za vodilnega industrijskega investitorja v raziskave in razvoj v Španiji. SEAT v svoji modelski paleti že ponuja najsodobnejšo povezljivostno tehnologijo, trenutno pa se osredotoča na proces globalne digitalizacije, ki je ključnega pomena v zagotavljanju mobilnosti za prihodnost.