Raynald Joly prevzel funkcijo na čelu Revoza

 

  • Potem ko je bil 1. avgusta 2016 imenovan za predsednika uprave Revoza, je po izteku kolektivnega dopusta Raynald Joly tudi operativno prevzel svojo novo funkcijo ter na tem mestu nasledil Patricea Haettela. Ta odhaja na mesto Renaultovega industrijskega direktorja pola sever-vzhod ter z Revozom ostaja povezan v funkciji predsednika nadzornega sveta.

Raynald Joly, 49 let, je po narodnosti Francoz. Diplomo inženirja je pridobil na višji šoli Arts et Métiers (ENSAM) ter se na začetku svoje kariere zaposlil kot tehnolog za proces in vzdrževanje na področju livarstva v Renaultovi podružnici Aveiro na Portugalskem. Nato ga je pot vodila skozi različne funkcije v številnih Renaultovih tovarnah: inženir kakovosti (Renault Rueil, Francija), vodja procesa inženiringa opreme (Renault Motores Valladolid, Španija), vodja proizvodnega departmaja (Renault Cleon, Francija), generalni direktor (Renault Cacia, Portugalska), od leta 2013 pa je bil generalni direktor za industrializacijo Renaulta v Wuhanu na Kitajskem.

Joly prevzema vodenje Revoza v obdobju, ko se tovarna pripravlja na zagon tretjega modela v proizvodnji, t.j. clia 4, zato z optimizmom zre v leta, ki so pred nami: »Novico o prevzemu vodenja Revoza sem sprejel z velikim veseljem, saj je Revoz znotraj Renaulta znan kot ugledna tovarna, ki se lahko pohvali z bogatimi kompetencami in visoko kakovostjo. Prepričan sem, da bomo skupaj kos vsem izzivom, ki jih s seboj prinaša obetaven projekt clio 4.«