Rally Nova Gorica – laboratorij električnih vozil

 

Atraktivna avtomobilska športna prireditev je letos postregla z zanimivo vsebino do okolja prijazne mobilnosti.

Renault Zoe je po celotni trasi relija vozil v enakem ritmu kot vsi ostali varnostni avtomobili in tudi na zahtevni progi dokazal energetsko učinkovitost.

Renault Twizy je bil na rallyju predstavljen kot dokaz velikih slovenskih industrijsko – razvojnih kompetenc električne mobilnosti.

renault-twizy-je-bil-na-rallyju-prava-zvezdaRenault Zoe je minuli konec tedna na 5. Rallyu Nova Gorica postavil nov mejnik. Pred velikim številom gledalcev je na atraktivni avtomobilsko športni preizkušnji potrdil svojo vsestranskost, učinkovitost in dinamičnost v vlogi varnostnega avtomobila. V Evropi najbolje prodajan električni avtomobil je v dinamičnem ritmu vožnje, na meji grobe športne agresivnosti, s hitrim polnjenjem akumulatorjev v servisni coni zmogel dva kroga relija, sestavljenega iz treh hitrostnih preizkušenj, in trikrat hitrostno preizkušnjo v bližini štarta in cilja v Kromberku. Skupaj skoraj 300 kilometrov vožnje. Krog treh hitrostnih preizkušenj osrednjega dela drugega dne relija je meril 95,3 km.

Renault Zoe je ob vožnji po atraktivnih cestah, na strmih vzpetinah in spustih na obeh straneh doline reke Soče in čez Banjško planoto v povprečju porabil 18,7 kWh/100 km. Na 100 kilometrov vožnje je tako porabil manj energije, kot jo je shranjeno v dveh litrih dizelskega goriva.

Povprečna poraba drugega varnostnega avtomobila, Renaulta Megane Gradtour 1.5 dCi, s katerim sta v enakem ritmu vožnje skupaj prevozila celotno progo relija, je znašala preračunano na 100 kilometrov vožnje 86 kWh energije. Tako je bil Zoe tudi ob agresivni vožnji v primerjavi z avtomobilom, gnanim s klasičnim motorjem, skoraj za 80 odstotkov energijsko učinkovitejši. To je poleg ostalega dosegel tudi s tem, da je med dinamično vožnjo navzdol z zaviranjem z motorjem učinkovito pretvarjal kinetično v električno energijo in jo shranjeval v akumulatorje. Tako je samo v tretjini celotnega relija »pridelal« sedem kWh energije.

Ob vožnji po drugem krogu drugega dne relija (HP6, HP7 in HP8) sta bili v Renault Zoe dve odrasli osebi, ki sta za vzdrževanje primerne temperature v potniški kabini uporabljali klimatsko napravo.

Štart in celotno spremljajoče dogajanje prvega dne relija je zaznamoval tudi Renault Twizy. Med vidne pokrovitelje letošnjega 5. Rallya Petrol Nova Gorica je namreč sodila tudi tovarna Mahle Letrika, kjer so razvili in ekskluzivno izdelujejo električni pogonski agregat Twizyja. Tako je mali štirikolesni posebnež Renaulta številnemu občinstvu atraktivne športno avtomobilistične prireditve potrdil izjemne razvojno-industrijske kompetence nizkoogljične in brezogljične mobilnosti okolja, v katerem poteka novogoriški reli.

Letošnji 5. Rally Petrol Nova Gorica je torej z vozili Renault Z.E. domiselno in prepričljivo združil vrhunski bencinski avtomobilski šport in najnovejše avtomobilske tehnologije, ki nas bodo v prihodnje odpeljale v nizkoogljično in brezogljično družbo. Dokazal je, da imata ti dve skrajnosti avtomobilizma številne stične točke, med katerimi izstopa učinkovitost. Tako dirkalniki kot Renaultovi električni avtomobili namreč zmorejo iz čim manj energije iztisniti kar največ.