Prenovljena generacija modelov CLA kupe in CLA Shooting Brake

 

Športno zasnovana CLA in CLA Shooting Brake sta doživela facelift z novimi odbijači, masko oblike diamanta v črni barvi in novimi lahkimi aluminijastimi platišči v sklopu serijske opreme. Tudi notranjost je bila deležna prenove, med drugim je dobila novo oblazinjenje sedežev in kromirane stikala. Za varnost in udobje poskrbijo kvalitetni LED High Performance žarometi, prostoročno upravljanje in dodatne možnosti za uporabo pametnih telefonov za upravljanje vozila. Zmagovalec v učinkovitosti je CLA 180 d BlueEFFICIENCY Edition z močjo 80 kW (109 KM) in nizkimi emisijami CO2 (89 g/km). Modela AMG CLA 45 4MATIC Coupé in Shooting Brake sta zdaj še bolj dinamična z bolj sofisticirano notranjostjo. Z največjo močjo 280 kW (381 KM) in največjim navorom 475 Nm sta med najmočnejšimi vozili v svojem segmentu.

Prenovljena različica CLA Coupé je svoj premierni nastop doživela v New Yorku na Mednarodnem avto showu (od 25. marca do 3. aprila 2016), medtem ko se je spremenjeni CLA Shooting Brake javnosti predstavil na podelitvi Laureus nagrad v Berlinu 17. in 18. aprila 2016. Oba modela je bilo mogoče prednaročiti od aprila dalje, v prodajnih salonih pa bosta na voljo julija 2016.

Zaradi športnih lastnosti ter močne in dinamične oblike, ki jo odlikujejo zaobljene linije, CLA in CLA Shooting Brake ni mogoče spregledati. Povrhu vsega CLA Shooting Brake ponuja koncept, ki je edinstven v svojem razredu. Kljub temu, da mu nekateri oblikovni elementi dajejo značaj kupeja, hkrati ponuja tudi vsestranskost in praktičnost karavana.

Pri oblikovanju značilnega videza modelov CLA in CLA Shooting Brake so Mercedesovi oblikovalci uvedli prefinjene spremembe. Vsi modeli imajo v sklopu serijske opreme masko oblike diamanta  v črni barvi ter nov prednji odbijač s srebrno, črno in kromirano obrobo. Pri dodatni opremi lahko izberete tudi zadnji odbijač, ki ima vgrajeno črno ali krom linijo med izpušnima cevema.

Na voljo je še ena nova barva - modro kovinska cavansite. Razširili so izbiro platišč , saj je zdaj mogoče izbirati kar med petimi 18-palčnimi platišči iz lahke litine, vključno s platišči s petkrakim dizajnom, ki so na voljo pri AMG liniji. Ta so na voljo v dveh barvah, črna ali titan siva z visokim sijajem.

Že prejšnji verziji CLA in CLA Shooting Brake sta imela najnovejšo generacijo sistemov pomoči in varnosti, ki jih danes postopoma uvajajo še v druge modele. Med njimi so na primer Active Brake Assist , ki samodejno zavira, da zmanjša nevarnost trčenj, in funkcija  Dynamic Select, s katero lahko prilagajamo lastnosti vozila, ki vplivajo na motor, menjalnik in krmiljenje. Personalizirati je mogoče tudi sistem ambientalne svetlobe, saj lahko izbiramo med kar dvanajstimi načini.