Porsche ima najbolj zadovoljne stranke

 
Znamka Porsche je spet zmagala v skupnem točkovanju ugledne študije APEAL inštituta J.D. Power. Poleg tega so modeli Porsche 911, Boxster in Macan v svojih kategorijah zasedli prva mesta.

V anketi ameriškega inštituta za tržne raziskave J.D. Power je sodelovalo več kot 80.000 lastnikov novih vozil, ki so ocenjevali 245 modelov 33 proizvajalcev v 10 kategorijah. "Rezultat anketiranja strank potrjuje pravilnost naše strategije," je dejal Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche AG. "Zadovoljstvo naših strank je v središču vseh naših poslovnih dejavnosti. Najvišjega pomena ne pripisujemo samo proizvodom, temveč tudi storitvam in komunikaciji z našimi strankami po vsem svetu."

Porsche že dvanajstič zapored na prvem mestu

Z vnovičnim prvim mestom znamke Porsche se je proizvajalec športnih avtomobilov že dvanajstič zapored uvrstil na sam vrh skupnega točkovanja. Ameriški kupci tako že od leta 2004 potrjujejo, da imajo športni avtomobili iz Zuffenhausna najbolj zadovoljne uporabnike. Z 877 od skupno 1.000 možnih točk je Porsche tudi letos na lestvici zasedel najvišje mesto.

Poleg najboljše skupne uvrstitve so trije Porschejevi modeli zabeležili tudi zmago v svojih kategorijah. Model 911 je z 893 točkami slavil v kategoriji "srednjeveliki premiumski športni avtomobili". Porsche Boxster je z 892 točkami zmagal v kategoriji "kompaktni premiumski športni avtomobili". Macan kot najmlajši član modelske družine pa je z 876 točkami prvo mesto osvojil v kategoriji  "kompaktni premiumski športni terenci".