Popolnoma novi Nissan JUKE na novo določa razvojne smernice

• Popolnoma novi Nissan Juke, ki je pred 9. leti postavil nove temelje v razredu kompaktnih mestnih terencev, se je predstavil Sloveniji;
• Elegantne linije kupejskega mestnega terenca ter atletski videz z več prostora in sodobno notranjostjo postavljajo nov standard na področju dizajna;
• Nove tehnologije, vključno z Nissanovim sistemom ProPILOT in informacijsko razvedrilnim sistemom NissanConnect s povezljivostjo s pametnim telefonom, voznikom omogočajo preprostejše in varnejše upravljanje;
• 1.0-litrski 3-valjni motor s turbopolnilnikom v povezavi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko bo poskrbel za izboljšano zmogljivost, prihranek pri porabi goriva in uglajeno vožnjo.

Novi Nissan Juke se na trg podaja skoraj deset let po lansiranju prvega modela, s katerim smo postavili nove mejnike na področju kompaktnih mestnih terencev in v ospredje postavili njegov edinstveni značaj in zabavo. Zdaj se Nissan Juke vrača z namenom – poskrbeti za novo revolucijo v tem segmentu. Vožnja z novim JUKOM je še vedno tako zabavna kot nekoč, saj ponuja višjo raven zmogljivosti in več tehnologij znotraj osupljive, prostornejše karoserije kupejskega mestnega terenca.

Nissan Juke je s svojim prepričljivim dizajnom zelo priljubljen predvsem pri evropskih strankah, na (evropskih) cestah se vozi skoraj 1 milijon teh vozil. Novi Juke nagovarja predvsem tiste voznike, ki v segmentu vozil mestnih terencev cenijo dizajn, tehnologijo, zmogljivost in praktičnost. S sistemom ProPILOT in osupljivimi funkcijami povezljivosti, novi Juke z Nissanovo inteligentno mobilnostjo Nissanovo vizijo na področju spreminjanja načina vožnje in vključevanja vozil v družbo ponese še korak dlje.

“Novi Nissan Juke se vrača s svojo edinstveno identiteto, še izrazitejšim značajem, navdušujočo zmogljivostjo in naprednimi tehnologijami, ki ustrezajo potrebam voznikov,” je dejal Ponz Pandikuthira, podpredsednik načrtovanja proizvodov pri Nissan Europe. “Novi dizajn in navdušujoča nova vozna izkušnja bosta privlačna za vedno večje število strank, ki se odloča za kompaktne mestne terence. Juke je odslej zrelejši, a kljub temu še vedno omogoča značilno zabavno vozno izkušnjo, po kateri se loči od drugih.”

ATLETSKI VIDEZ
Nissan Juke s svojo vrnitvijo postavlja nove standarde v B segmentu mestnih terencev z večjo dimenzijo, atletskim videzom, opaznimi 48 cm (19-paličnimi) litimi platišči in kupejevskim dizajnom v slogu “lebdeče strehe”. Obdržal je značilne zaokrožene prednje luči, ki so odslej pri standardni različici opremljene s tehnologijo LED, dodali pa smo novi značilni znak v obliki črke Y, ki popolno zaokrožuje Nissanovo rešetko V-Motion. Nabor 11 barv zdaj dopolnjuje ekskluzivna nova barva karoserije Fuji Sunset.

Spremenjena je tudi notranjost, saj je novi Juke prostornejši tako za sopotnike kot njihovo prtljago: prostor za noge pri zadnjih sedežih smo povečali za 5,8 cm, prostor za glavo na zadnjih sedežih pa za 1,1 cm. Prostornina prtljažnika odslej znaša 422 litrov, kar pomeni za kar 20 % več prostora za shranjevanje. Novo zasnovana notranjost nudi prefinjen slog in udobje, poskrbi za nov položaj voznika, nudi več prostora zadaj in uporabnikom prijazno upravljanje ter odlagalna mesta. Novi, na dotik mehki materiali na armaturni plošči, vratnih oblogah in prostoru za noge dajejo občutek višje kakovosti, ki jo zaokrožujejo standardni športni sedeži v enotnem slogu ter prevleke iz materiala Alcantara® ali usnja kot del dodatne opreme.

Na voljo je več barvnih kombinacij za šasijo, streho in notranjost, s katerimi se lahko poudari urbani, vrhunski in športni značaj novega vozila Juke. Tudi zunanjost je mogoče prilagoditi po meri, saj lahko izberete odbijače, zunanje stranske obloge in 84 cm (19 '') lita platišča.

VRHUNSKA OKRETNOST
Športni Juke je zasnovan za izjemno okretnost, a novi kupejevski športni terenec je hkrati tudi zrelejši. Njegove dimenzije znašajo 4210 mm dolžine, 1595 mm višine in 1800 mm širine. Tako ponudijo več prostora v notranjosti, vendar kljub temu poskrbijo za kompaktno obliko in težo, ki se je zmanjšala za kar 23 kg. Po zaslugi izjemno zmogljivega jekla ima novi model močnejšo zasnovo, ki omogoča večjo stabilnost, zmogljivost in boljše zavijanje, obenem pa poskrbi za visoko raven samozavesti in nadzora.

Juke poganja učinkovit 1,0-litrski trivaljni bencinski motor DIG-T s turbopolnilnikom in 86 kW (117 KM), kar vozniku omogoča boljšo zmogljivost, gospodarnost z gorivom in prefinjeno upravljanje. Na voljo je z zanesljivim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali športnim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT) in lopatico ter izbiro načina vožnje (Eco, Standard, Sport). Tako se bo brez težav prilagodil vsem voznim razmeram za največjo možno raven zabave na cesti.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE
Juke je odslej opremljen z Nissanovim informacijsko-razvedrilnim sistemom ter tehnologijo za pomoč pri vožnji. Z Nissanovo tehnologijo inteligentne mobilnosti je novi model najbolj povezano vozilo Nissan v zgodovini.

Nissanova inteligentna mobilnost
Nissanova napredna tehnologija ProPILOT, ki omogoča elektronsko podprto krmiljenje, pospeševanje in zaviranje, bo tako prvič na voljo tudi pri novem vozilu Juke. Sistem ProPILOT je namenjen za uporabo na avtocesti in pri vožnji po enem pasu, poleg tega pa pospešuje in upočasnjuje namesto voznika, tako da vozilo ohranja ustrezno razdaljo in hitrost ter ostaja v središču voznega pasu. Tehnologija ProPILOT pri avtomatskem menjalniku vsebuje tudi sistem Trafic Jam Pilot, ki samodejno pospešuje in zavira v zgoščenem prometu.

Novi Nissan Juke ponuja celovit paket varnostnih tehnologij, vključno z inteligentnim sistemom zaviranja v sili, zaznavanjem pešcev in kolesarjev ter prometnih znakov, inteligentnim sistemom za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, opozorilnikom prečnega prometa zadaj ter inteligentnim sistemom za nadzor mrtvih kotov, kar je prvič na voljo pri vozilu Nissan tega razreda. Inteligentni sistem za nadzor mrtvega kota voznika opozori na vozila v mrtvem kotu in vozilo Juke prestavi nazaj na svoj pas.

Povezljivost, informacije in zabava ter sistem BOSE® Personal® Plus
Z novim informacijsko-razvedrilnim sistemom NissanConnect bodo lahko uporabniki uporabili tehnologiji Apple CarPlay® in Android Auto za zrcaljenje najljubših aplikacij na 20 cm (8-palčnem) zaslonu na dotik. Vozniki bodo prav tako lahko dostopali do zemljevidov TomTom in povezanih prometnih informacij.

Aplikacija NissanConnect Services je popoln družabnik za vaš pametni telefon, saj kupcem omogoča nadzor nad več vidiki vozila. Lastniki vozila Nissan Juke bodo odslej lahko preko aplikacije prižgali luči, sprožili hupo, poslali željeno destinacijo v vozilo in še mnogo več.

Vozniki in potniki bodo lahko s sistemom Bose® Personal® Plus navili zvok do konca. Z osmimi zmogljivimi zvočniki, vključno z dvema setoma UltraNearfield, ki sta vgrajena v naslonjali za glavo na prednjih sedežih, bodo potniki lahko uživali v vrhunski kakovosti predvajane glasbe.
Popolnoma novi Nissan Juke bomo tudi v prihodnje proizvajali v nagrajenem Nissanovem obratu v Sunderlandu v Združenem kraljestvu.