Popolnoma novi Hyundai i10

Popolnoma novi i10 se ponaša z dinamičnim in trendovskim dizajnom, ki simbolizira njegovo agilnost in živahno naravo.

Najnovejši član družine “i” je eden ključnih igralcev v Hyundaijevi evropski ponudbi, zato med konkurenti izstopa z vodilnim varnostnim paketom in najnaprednejšimi funkcijami povezljivosti.

Gre za čistokrvnega predstavnika A razreda, ki je bil razvit v Evropi in za Evropo. Razvit je bil z željo, da mobilnost omogoči še več ljudem, a se ob tem ne odpove visokim tehnološkim standardom.

Dizajn

Dinamična in uglajena zunanjost novega i10 uteleša kontrast med gladkimi površinami in ostrejšimi linijami.

Njegova široka maska hladilnika v športnem slogu vključuje okrogla LED dnevna žarometa z vzorcem čebeljega satovja.

Notranjost ustvari mladosten vtis, a ne za ceno uporabnosti: dodatno razširjeno armaturno ploščo zaznamuje dekorativni vložek s tridimenzionalnim vzorcem v obliki čebeljega satovja.

Prostornost in praktičnost

Novi i10 se s prtljažnim prostorom velikim kar 252 litrov uvršča med najprostornejše modele v segmentu.

V njem lahko povsem udobno potuje pet potnikov, hkrati pa ponuja dovolj odlagalnih površin za vse njihove mobilne naprave in druge pripomočke.

Nova multifunkcijska vzvratna kamera je voznikom v pomoč pri vožnji in parkiranju vzvratno.

Povezljivost

Novi i10 se ponaša z vodilnim paketom povezljivosti v svojem razredu, saj nudi široko paleto naprednih tehnologij do katerih je mogoče dostopati preko 8-palčnega barvnega zaslona na dotik. Slednji je obenem tudi največji v segmentu.

Storitvi Apple CarPlay in Android Auto zagotavljata preprosto povezljivost pametnih telefonov z infozabavnim sistemom, na voljo pa je tudi sistem za brezžično polnjenje mobilnih naprav.

Varnost

Novi i10 ponuja enega najbolj izpopolnjenih varnostnih paketov v razredu, ki ga sestavljajo najnaprednejši varnostni sistemi, združeni pod oznako Hyundai SmartSense. Mednje spadata tudi sistem za preprečevanje naleta in sistem za samodejno zasenčenje dolgih žarometov.

Vozne lastnosti

Novi i10 je na voljo z dvema motorjema. Osnovno izbiro predstavlja 1,0-litrski bencinski trivaljnik MPi z 49,3 kW (67 KM) in 96,1 Nm navora, na voljo pa je tudi 1,2-litrski bencinski štirivaljnik MPi, ki ponuja 61,8 kW (84 KM) in 117,7 Nm navora.

Oba agregata sta na voljo tako s petstopenjskim ročnim kot tudi s petstopenjskim avtomatiziranim menjalnikom (AMT)

Popolnoma novi i10 N-Line

Popolnoma novi i10 N Line bo ponujal športne dodatke, preoblikovana odbijača in prednjo masko hladilnika, njegovo notranjost pa je navdihnila serija vozil N.

Poganjal ga bo prisilno polnjeni 1,0-litrski bencinski agregat GDi. Na ceste bo novi i10 N Line zapeljal poleti 2020.