Novi Suzuki SX4 S-Cross

 

Od 20.9.2016 je pri pooblaščenih trgovcih Suzuki mogoče kupiti novega SX4 S-Cross, ki izhaja iz tretje generacije. Prvi je svet ugledal leta 2006 in od takrat se prodajna številka iz leta v leto povečuje.

Tokratni SX4 S-Cross je še bolj prostoren, postal pa je bolj terenski, zaradi česar bo navdušil tudi najbolj zahtevne kupce. Zunanjost je prenovljena z novo prednjo masko, ki ima poudarjene kromirane zračne reže za motor, odbijačem in novimi Full LED lučmi na zadku. Zaradi spremembe prednjega dela SX4 S-Cross je ta na videz močnejši in drznejši, ter ravno takšen, kakršen mora biti terenec. Zaradi večjih platišč in pnevmatik so vozilo povišali še za 15 mm, da lahko zdaj stoji ob boku tudi tistim velikim terencem.

Izboljšali so aktivni tempomat, radarski sistem za zaviranje v sili in krmilni sistem (električni servo volan). Notranjost zdaj krasijo nove tkanine ter več kakovostnih in mehkih materialov. Voznikovi števci so preoblikovani, prav tako pa je olepšan osrednji del armature.

Dve veliki novosti sta motorja 1.0-litra in 1.4-litra, ki so ju tehnološko dodelali in s tem zmanjšali porabo goriva ter izpuste emisij CO2. Motor 1.0-litra ima 82 kW in 170 Nm navora, močnejši brat, 1.4-litrski motor, pa ima 103 kW in 220 Nm navora. Z obema je vožnja pravi užitek, hkrati pa sta to zelo zmogljiva motorja, ki z lahkoto upravljata štirikolesni pogon.

Glede varnosti ne bomo izgubljali besed, saj ima SX4 S-Cross preprosto vse, kar si lahko omislimo - sedem zračnih blazin, ABS, ESP, TPMS, ACC, RBS, sistem za zaščito pešcev, itd. V nabor barve karoserije so dodali še štiri nove, tako da je zdaj na voljo kar trinajst barv zunanjosti.

Cena novega Suzuki SX4 S-Cross se priče pri 16.700 evrih in raste za okrog 2.000 evrov, glede na nivo opreme. Razlika v ceni med dvokolesnim in štirikolesnim pogonom znaša1.300 evrov.