Novi SUV C5 Aircross Hybrid: 55 km dosega v načinu na 100% električni pogon in 32 gramov CO2/km

 • Citroën SUV C5 Aircross Hybrid je uspešno prestal homologacijske teste po protokolu WLTP.
 • S svojimi odličnimi rezultati, med katere prištevamo 55 kmi dosega v 100 % električnem načinu, emisije CO2 od 32 g/kmii in porabo goriva, ki se začne pri 1,4 l/100 kmiii, ponuja obilo možnosti za vsestransko uporabo in učinkovitost na vsakodnevni ravni.
 • Vse udobje in celotna modularnost vozila SUV C5 Aircross skupaj z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki (Progressive Hydraulic Cushions®), sedeži Advanced Comfort, dvajsetimi tehnologijami za pomoč pri vožnji, tremi posamičnimi zadnjimi sedeži z drsnim pomikom, nastavljivim naklonom in možnostjo preklopa ter s prostornino prtljažnika, ki ostaja najboljša v svoji kategoriji (Best in Class).
 • SUV C5 Aircross Hybrid odpira vrata ë-udobju oziroma povsem novim doživetjem v vožnji, ki jih zagotavlja po zaslugi umirjene in neslišne vožnje s priključnim hibridnim motorjem, ki skupno ponuja 225 konjskih moči, napredno tehnologijo in električno zmogljivost.
 • SUV C5 Aircross Hybrid, ki je imel svetovno premiero na avtomobilskem salonu v Bruslju 2020, bo v Sloveniji na voljo tekom letošnjega poletja.

Citroën že več kot 100 let izdeluje avtomobile za širšo množico. Leta 2020 bo Citroën širši javnosti približal električni avtomobil, in prek šestih elektrificiranih vozil s tem omogočil dostop do vozil z nizkimi emisijami čisto vsem. Vsi novi modeli, ki jih bo lansiral Citroën, bodo odslej na voljo s ponudbo na električni pogon, kot znak njegove predanosti do odgovornega energetskega prehoda in njegovih prizadevanj, da bi čim širšemu krogu kupcev približal ponudbo, ki bo prilagojena potrebam vsakega posameznika v vsakem avtomobilskem segmentu in na vseh trgih.

Citroën nam na začetku električne ofenzive predstavlja svoj slogan "Inspirëd By You All", posvečen električnim vozilom in njegovemu tehnološko naprednemu paradnemu konju, to je novi SUV C5 Aircross Hybrid oziroma neslišno urbano vozilo (Silent Urban Vehicle) iz razreda ë-udobja, s katerim naznanja prehod k razširjenemu izboru vozil, ki bo poleg zmogljivejših motorjev na notranje zgorevanje bogatejši še za 100 % električne izvedenke in priključne hibride.

Že doslej je SUV C5 Aircross na področju udobja veljal za vzornika, zlasti zaradi vzmetenja s progresivnimi hidravličnimi omejevalniki, sedežev Advanced Comfort in dvajsetih tehnologij za pomoč pri vožnji, zdaj pa je z učinkovitim in zmogljivim priključnim hibridom premagal še en nov korak v sklopu programa Citroën Advanced Comfort®.

 • VSESTRANSKA UPORABA: vožnja po navdihu strankine rabe, z ničnimi emisijami CO2 in v 100 % električnem načinu (55 kmi dosega) ter neomejen doseg na dolgih poteh po zaslugi bencinskega motorja.
  • TIŠINA V POTNIŠKEM PROSTORU: umirjeno in brezskrbno potovanje z električnim načinom v umirjeni notranjosti brez hrupov, cukanja in tresljajev.
  • VISOKORAZREDNE VOZNIŠKE IZKUŠNJE: naelektrene zmogljivosti zahvaljujoč združitvi bencinskega motorja PureTech s 180 konjskimi močmi, električnega motorja z močjo 80 kW in samodejnega menjalnika ë-EAT8, ki skupno razvijejo 225 konjskih moči in 320 Nm nemudoma razpoložljivega navora.
  • INTUITIVNOST: celovit, intuitiven in gostoljuben eko sistem, ki samodejno upravlja načine vožnje, enostavno polnjenje in tudi skupek povezljivih storitev.

Zaradi svoje vzorne modularnosti je novi SUV C5 Aircross Hybrid najbolj modularno vozilo svojega segmenta: trije posamični zadnji sedeži z drsnim pomikom, nastavljivim naklonom in možnostjo preklopa, prostornina prtljažnega prostora Best in Class v razponu od 460 do 600 litrov.

S 55 kmi dosega v električnem načinu, 32 gramiii emisij CO2 in porabo goriva 1,7 l/100 kilometrov po preizkusnem postopku WLTP je SUV C5 Aircross Hybrid izvedel nov korak v energetskem prehodu znamke Citroën, saj njegov priključni hibridni motor hkrati ponuja visoko tehnologijo in konkurenčne stroške uporabe.

Model SUV C5 Aircross Hybrid proizvajajo v Franciji, v tovarni Rennes – La Janais, poleg izvedenk z motorjem na notranje zgorevanje za evropski trg, ki so jih v roku enega leta prodali že več kot 110.000 primerkov.

Prvi primerki bodo dobavljeni ob koncu prvega polletja 2020.