Novi Scenic je že dvajseto Renaultovo vozilo, ki je na lestvici Euro NCAP prejelo 5 zvezdic za varnost.

 

  • Novi Renault Scenic je na testiranju za varnost, ki ga organizira neodvisna organizacija Euro NCAP, prejel vseh pet zvezdic.
  • Kot že dvajseto Renaultovo vozilo, ki je prejelo pet zvezdic na lestvici Euro NCAP, Scenic dokazuje preko 15-letno predanost znamke k skrbi za varnost.
  • Renault Scenic se od množice loči s pomočjo sodobne tehnologije, vključno s sistemom za aktivno zaviranje v sili z detekcijo pešcev, ki ga kot prvi v segmentu ponuja v serijski opremi.

Ta rezultat dokazuje zavezanost znamke Renault k varnosti, zlasti s popolnoma novim Scenicom , ki prihaja na slovenski trg novembra 2016. Ponuja najsodobnejšo tehnologijo, nov protokol na testih Euro NCAP pa je opravil z odliko. Novi SCENIC izstopa z 90 % točk za zaščito odraslih potnikov, 82% za otroke in 67 % za pešce.

Najvišja raven pasivne varnosti

Ko govorimo o pasivni varnosti - struktura in oprema, ki ščitita potnike pred neizogibnimi trki - je novi Scenic na najvišji ravni.

Novi Scenic izkorišča prednost trdne jeklene konstrukcije, dodatno ojačane na sprednjih in stranskih nosilcih ter stebričkih vetrobranskega stekla. Ti omogočajo zaščito potnikov znotraj varnostne celice. Med jeklenimi konstrukcijami so tudi ultra elastične konstrukcije, kar pomeni, da se lahko z vsakim kvadratnim milimetrom uprejo do 120- kilogramskemu pritisku. Poleg tega pa se izven potniškega predela nahaja jeklo z zmečkljivimi conami, ki absorbira učinek trka in zaščiti življenja potnikov v varnostni celici.

Novi Scenic je opremljen z dvema bočnima zračnima zavesama v prvi in drugi vrsti ter z dvema zračnima blazinama spredaj. Prilagodljiva tehnologija pride do izraza z dvema zračnima blazinama nove generacije, ki se nahajata spredaj v višini prsi. Zračni blazini se napolnita glede na stopnjo, ki jo narekuje senzor in se tako popolnoma prilagodita vozniku in sopotniku.

Z vgrajenimi tehnologijami je vožnja v novem Scenicu varna in mirna.

Novi Scenic omogoča uporabo funkcij iz višjega segmenta in več vrst inovativne opreme. To je edino vozilo v segmentu C-MPV, ki nudi zavorni sistem v sili z detekcijo pešcev v serijski opremi. Za optimalen užitek v vožnji novi Scenic nudi tudi:

- Barvni »Head –up« zaslon v višini oči
- Prostoročno parkiranje
- Opozorilnik nenamerne menjave voznega pasu
- Ohranjevalnik voznega pasu
- Prilagodljivi regulator hitrosti
- Sistem za zaznavo utrujenosti voznika
- Aktivno zaviranje v sili z zaznavo pešcev

Vozila Renault, ki so poleg novega Scenica skozi leta prejela 5 zvezdic za varnost na lestvici Euro NCAP

2016 Novi Renault Scenic
2015 Mégane, Talisman, Kadjar, Espace
2013 Captur, Zoé
2012 Clio
2009 Mégane, Grand Scénic
2008 Mégane, Koléos
2007 Laguna
2005 Clio
2004 Modus, Mégane CC
2003 Scénic, Espace
2002 Vel Satis, Mégane
2001 Laguna