Novi Renault Scenic Xmod, vodilni enoprostornik … v različici crossover

  • Scénic XMOD je novinec, ki z inovativnim nadzorom oprijema pogonskih koles Renault Scenic XmodExtended Grip, s pustolovskim videzom, povsem novim motorjem Energy TCe 130 in novimi oblikovnimi potezami znamke dopolnjuje ponudbo modelov Renault Scénic.
  • Scénic XMOD ohranja gensko zasnovo vodilnega med evropskimi  enoprostorniki že od leta 1996, a z obliko poudarja svojo drugačnost.
  • Scénic XMOD je bil prvič predstavljen marca letos na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi.

ZUNAJ KRIŽANEC, KATEREGA LINIJE VABIJO K POTOVANJU

Športen in eleganten Scénic XMOD združuje pustolovske poteze križanca s prefinjenim svetom enoprostornikov. Večja odmaknjenost od tal in posebna lita platišča se ujameta z izraznimi dodatki avtomobilskega križanca: posebnima odbijačema spredaj in zadaj, zaščitnima obrobama pragov in kromastima strešnima nosilcema. Bolj izrazen prednji del vključuje nove oblikovne poteze znamke Renault in je podčrtan z nizoma svetlobnih diod (LED) za dnevne luči.

ZNOTRAJ TEHNOLOGIJA, KI ZAGOTAVLJA UŽITEK V VOŽNJI

Znotraj Scénica XMOD se voznik znajde v prijetnem in funkcionalno zasnovanem okolju s posebno osrednjo konzolo, na kateri so združena razna upravljala. Vrtljiv gumb povsem novega sistema za nadzor oprijema pogonskih koles Extended Grip ter večfunkcijska ročica (joystick) za upravljanje z multimedijsko napravo sta nameščena na dosegu roke. Na armaturni plošči z zaslonom na dotik TFT (Thin Film Transistor) ima ugledno mesto popolnoma povezljiva multimedijska naprava Renault R-Link. Najbolje opremljena različica Scénica XMOD ima tudi na spodnjem robu prirezan volan, aluminijske obloge stopalk in glave prestavne ročice ter nove okrasne dodatke. Opremo dopolnjujejo z okrasnimi šivi obogatene prevleke iz kombinacije usnja in alkantare.

SPODAJ EXTENDED GRIP, KI ZAGOTAVLJA POBEG OD VSEGA OB OHRANITVI NADZORA

Scénic XMOD je prvi Renaultov model, ki ima novi sistem Extended Grip. Ta napreden sistem nadzora oprijema pogonskih koles omogoča, da se avto zanesljivo drži cestišča tudi v zahtevnih voznih razmerah (na snegu, blatu, pesku, ipd.). Z ročno nastavitvijo okroglega gumba, ki je nameščen na osrednji konzoli, lahko voznik izbira med tremi načini delovanja.

V načinu "Ekspert" sistem Extended Grip upravlja zavorni sistem, vozniku pa prepušča popoln nadzor nad navorom motorja. Način "Cesta" (Road / Route) zagotavlja običajno delovanje nadzora nad oprijemom koles in se vedno znova samodejno vklopi pri hitrosti nad 40 km na uro. Način "Mehka podlaga" (Loose Ground / Sol Meuble) optimizira delovanje zavornega sistema in navora motorja glede na razpoložljiv oprijem koles.

POLEG TEGA PA CELOTEN GENSKI ZAPIS SCÉNICA: PROSTORNOST IN UDOBJE

Scénic XMOD ohranja vse ključne odlike, zaradi katerih je Scénic postal merilo v svojem segmentu kompaktnih enoprostornikov. Prtljažnik je s prostornino do 555 litrov eden najprostornejših v razredu. Nič manj kot za 71 litrov je prostora na raznih odlagalnih mestih, ki so domiselno razporejena po vsem avtomobilu. Scénic XMOD zagotavlja enostavno, učinkovito in naglo prilagodljivost prostora: sedeži so posamični, zložljivi in odstranljivi, s čimer ponujajo številne možnosti namestitev potnikov. Renault Scénic XMOD izdelujejo v Renaultovi tovarni Douai na severu Francije.

This slideshow requires JavaScript.