Novi Renault Clio je po EuroNCAP najvarnejši v svojem razredu!

Novi Renault Clio je bil s strani Euro NCAP priznan kot najvarnejši med malimi mestnimi avtomobili, ki so jih preskusili v letu 2019 (skupaj z Audijem A1). Clio, prodajna uspešnica Skupine Renault, je sredi leta 2019 dobil najvišjo varnostno oceno z rezultati na najvišji ravni ne glede na razred.

Novi Clio temelji na novi modularni konstrukcijski osnovi CMF-B Zveze Renault-Nissan-Mitsubishi, ima optimizirano zgradbo karoserije, sedeže s predelanim ogrodjem in za optimalno zadrževanje teles potnikov vseh rasti in na vseh sedežih zasnovana pritrdišča varnostnih pasov s pirotehničnimi zategovalniki in omejevalniki zatezne sile. Renault podpira in uporablja tehnologijo Fix4sure za odličnost v zadrževanju teles potnikov s preprečevanjem zdrsa telesa pod varnostnim pasom (submarining). Poleg tega odlična zasnova prostora za potnike novega Clia omogoča enostavno nameščanje vseh vrst varnostnih otroških sedežev spredaj in zadaj z Isofix pritrdišči, prav tako pa tudi učinkovitejše varovanje glave potnikov zadaj v primeru bočnega trka.

Novi Clio ima tudi zelo bogato serijsko vgrajeno varnostno opremo, ki vključuje:
šest varnostnih blazin, protiblokirni zavorni sistem ABS s pomočjo pri zaviranju v sili, kamero in radar, ki omogočajo delovanje pomagala za ohranjanje voznega pasu, prepoznavo prometnih znakov z opozorilnikom za prehitro vožnjo, ter opozorilnika za varnostno razdaljo z zaviranjem v sili, poleg tega pa še regulator in omejevalnik hitrosti, opozorilnik za neuporabo varnostnega pasu (tudi za zadnje sedeže, če so zasedeni) in klic v sili v primeru nesreče. Poleg tega vidljivost izboljšujejo serijsko vgrajeni žarometi z izključno svetilnimi diodami, samodejni vklop žarometov in notranje vzvratno ogledalo z zatemnitvijo.

Novi Clio je vsestranski mestni avtomobil, ki torej v vseh različicah ponuja najvišjo raven varnosti in potrjuje strokovno znanje Renaulta na področju varnosti za vse svoje potnike in druge udeležence v prometu. S prenovljeno obliko, visoko tehnološko opremo in funkcijami ter skupkom inovacij je novi Renault Clio začetnik novega obdobja v produktni strategiji Skupine Renault in kot najbolje prodajani francoski avtomobilski model na svetu ponuja najboljše s področja varnosti.