Novi Opel Adam

Danes je na slovenske ceste prispel novi Oplov model ADAM, ki kupcem ponuja veliko možnosti glede izbire oz. samostojne konfiguracije. Kupci bodo lahko izbirali med 12 barvami zunanjosti, 3 barvami streh, 31 dizajni platišč, različnimi barvami notranjosti in še kaj. Zo zagotavlja moderna, izstopajoča in barvita podoba, kakor tudi skorajda neomejen potencial individualnih izvedb, ki virtualno sleherni ADAM naredi izvirno edinstven. Ni ga namreč avtomobila v razredu v svetovnem merilu, ki bi ponujal več kot 61.000 možnih izvedb zunanjosti in približno 82.000 izvedb notranjosti.

- Pozicioniranje: Oplov prvi modni, mali urbani avtomobil z najvišjo stopnjo individualizacije in povezljivosti.

- Segment: Modni del segmenta A, tri vrata, štiri sedeži.

- Glavni tekmeci: Direktni: Fiat 500. Sekundarni: MINI, Citroen DS3, Audi A1.

- Razvoj in proizvodnja: Edini majhen avtomobil zasnovan in ekskluzivno izdelan v Nemčiji (zasnovan v tehnično razvojnem centru v Rüsselsheimu, izdelan v tovarni v Eisenachu).

- Vstopna cena: 11.400 EUR (priporočena maloprodajna cena vključno z DDV) za1.2-litrski bencinski motor (51 kW/70 KM).

- Motorji: Vsi bencinski motorji z ročnimi petstopenjskimi menjalniki; paket ecoFLEX s sistemom Start/Stop je na voljo:

1,2-litrski z 51 kW/70 KM (5,0 l/100km, 118 g CO2/km s Start/Stop)

1,4-litrski s 64 kW/87 KM in 74 kW/100 KM (5.1 l/100km, 119 g CO2/km s Start/Stop)

- Motorji v prihodu: Ponudbo bo dopolnila popolnoma nova generacija majhnega bencinskega motorja s turbinskim polnilnikom in neposrednim vbrizgom goriva, z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

- USP 1: Najbolj individualiziran majhen avtomobil z virtualno neomejenimi možnostmi individualizacije in s številnimi inovativnimi možnostmi, vključno z dvobarvnimi izvedbami karoserije in strehe, 12 barvami zunanjosti, 3 ekskluzivnimi barvami strehe, 31 dizajni platišč, številnimi izvedbami notranjosti, različnimi vzdušji notranjosti, ekskluzivnega dekorja, oblog stropa, detajlov opreme, ambientalne osvetlitve in še marsičesa drugega

- USP 2: Najbolj povezan majhen avtomobil zahvaljujoč zabavno informacijskemu sistemu IntelliLink, ki je povezljiv z iPhoneom in na osnovi operacijskega sistema Android delujočimi pametnimi telefoni, s priključki USB, Bluetooth in AUX-in, s posebnimi aplikacijami, vključno z BringGo navigacijo.

- Ostale inovativne tehnologije: 1. Edinstveno v segmentu: Sistem pomoči pri parkiranju nove generacije Park Assist za samodejno parkiranje avtomobila, sistem pokrivanja mrtvega kota (Side Blind Spot Alert), popolnoma integriran nosilec koles na zadnjem delu FlexFix. 2. Dodatno: tempomat z omejitvijo hitrosti, servo ojačevalnik volana z možnostjo mestnega načina delovanja z »rahlim dotikom« (CITY).

- Stopnje opreme: Brez tradicionalne hierarhije, a s številnimi ravnmi individualizacije na osnovi treh osnovnih izvedb različnih vzdušij ADAM JAM (funky), ADAM GLAM (chic) in ADAM SLAM (sporty).

- Dizajn: Vpadljiv, avtomobilsko mišičast, klesan dizajn; podoba na cesti suvereno stoječega vozila velike širine; od ostale karoserije vizualno ločena »plavajoča« streha.

- Mere v mm: Dolžina 3698, širina 1720 (brez zunanjih vzvratnih ogledal), višina 1484

This slideshow requires JavaScript.