Novi Clio Grandtour

Novi Renault Clio Grandtour s privlačno in čutno obliko, ki navdih črpa pri športnih kombi avtomobilih višjega razreda, na trg prinaša inovativno svežino. Atletska postava vsebuje vso uporabnost in prilagodljivost, ki jo velja pričakovati od kombi avtomobila segmenta B. Velik prtljažnik s prostornino 443 dm3 je z zlaganjem v razmerju 1/3 – 2/3 deljive zadnje klopi možno povečevati vse do 1.380 dm3. Sedež sovoznika ima poklopljiv naslon, s čimer lahko Novi Renault Clio Grandtour ponudi nakladalno površino brez primere, ki od prtljažnih vrat do predala za rokavice meri 2,48 metra.

Novi Renault Clio Grandtour se ponaša z vsemi odlikami Novega Clia s petimi vrati:

udobnost, varnost, dinamičnost, funkcije na ravni višjih segmentov in ponudbo dveh multimedijskih naprav. Novi Clio Grandtour označuje tudi pričetek prodaje Renaultove multimedijske tablične naprave R-Link, ki prinaša inovativno povezanost med svetom avtomobilizma in življenjem v dobi povezljivosti.

Novi Clio Grandtour je na voljo z motorji najnovejšega rodu, med katerimi sta tudi bencinski trivaljnik Energy TCe 90 in dizelski motor Energy dCi 90, čigar poraba goriva znaša samo 3,6* l/100 km, izpust CO2 pa 93* gramov na kilometer.

Prenovljeno paleto motorjev bo kasneje dopolnila še uvedba menjalnika z dvojno sklopko EDC, ki bo na voljo z motorjem TCe 115 v verziji GT in z motorjem dCi 90.

This slideshow requires JavaScript.

SPOMINJA NA SHOOTING BRAKE

Renault z izvirno izvedenko kombi avtomobila bogati ponudbo različic Novega Clia in nadaljuje razvoj znamke z mikavno oblikovanimi avtomobili. Novi Clio Grandtour na trg prihaja z novimi oblikovnimi argumenti znamke, izrazitim in jasno prepoznavnim značajem ter obliko, ki se navdihuje pri športnih kombi avtomobilih višjega razreda. Grandtour sledi Novemu Cliu s petimi vrati, prvemu avtomobilu, ki je v celoti izrazil nove oblikovne smernice Renaulta pod vodstvom direktorja oblikovanja Laurensa van den Ackerja. Novi Clio Grandtour je očiten drugi potomec oblikovalske študije DeZir.

NOVI CLIO GRANDTOUR ČUSTVOM PRIDAJA PROSTOR

Oblika in funkcionalnost se v Novem Cliu Grandtour skladno dopolnjujeta. Posebno dostopen prtljažnik s prostornino 443 dm3 je možno povečevati vse do 1.380 dm3. Zahvaljujoč preklopnemu naslonu sovoznikovega sedeža je možno peljati predmete do dolžine 2,48 metra, kar je rekordna vrednost tega segmenta. Tudi potniki na zadnjih sedežih imajo več prostora, saj je strop za 15 mm višji kot v petvratni različici.

ISTE TEHNIČNE ODLIKE KOT NOVI CLIO: GOSPODAREN, UDOBEN IN DINAMIČEN

Novi Renault Clio Grandtour ima iste tehnične temelje in odlike kot Novi Clio. Na vrhu segmenta so motorji, ki imajo takšno porabo goriva kot v petvratni različici, ob tem pa zagotavljajo tudi enake užitke v vožnji. Novi Clio Grandtour z uporabo najnovejših Renaultovih tehnologij res dobro skrbi za svoje potnike.

DVE MULTIMEDIJSKI NAPRAVI IN UVEDBA RENAULT R-LINK

Novi Renault Clio Grandtour označuje začetek prodaje sistema Renault R-Link. Ta inovativna tablica je vgrajena na osrednjo konzolo in prinaša povezanost avtomobila in spleta. Ponuja nagel in enostaven dostop do pestrega nabora uporabnih storitev. Razvijajoča se ponudba, ki že obsega petdeset aplikacij, je dosegljiva preko spletne prodajalne R-Link Store. Aplikacije so namenjene rabi avtomobilistov in segajo na različna področja. R-Link Store ima tako vse potrebne odlike, da lahko postane referenčen ponudnik avtomobilističnih aplikacij. Z Renault R-Link ima Novi Renault Clio Grandtour na področju multimedijskih vsebin korak prednosti pred tekmeci.

Novi Renault Clio bo možno kupiti z opremo Authentique bencinskim motorjem 1.2 16V že za 11.690€ ali z opremo Dynamique Energy TCe 90 Stop&Start za 14.890€, pri dizelskih motorjih z opremo Expression dCi 75 od 14.690€ in z opremo Dynamique Energy TCe 90 Stop&Start 16.690€.