Novi Abarth 595 že za 18.990 evrov.

 

Novi Abarth 595 predstavlja naslednjo stopnjo v razvoju legendarnega modela, saj vsebuje zmogljivejše motorje, razširjeno ponudbo serijske opreme ter številne novosti, ki jih imajo običajno vozila višjih razredov. Abarth tako utrjuje sloves kompaktnega, lahkega in okretnega vozila ter edinstvenosti glede konfiguracije in prilagoditev. Novi Abarth 595 je na voljo v različici z dvižnimi vrati zadaj ali kot kabriolet, s tremi nivoji opreme (595, 595 Turismo in 595 Competizione) ter tremi nivoji moči, ki bodo zadovoljile tudi potrebe zahtevnih in veščih voznikov. Večina izboljšav je rezultat izkušenj, pridobljenih z razvojem modela 695 Biposto, t.i. »najmanjšega superavtomobila«, ki v vozilu, primernem za cestno uporabo, združuje pravo dirkalno vznemirjenje in tehnologijo. 595 je vstopni model in ponuja vso serijsko opremo, potrebno za zadovoljstvo in užitek v vožnji, ki sta značilna za znamko z znakom škorpijona. Nivo opreme Competizione je zasnovan za tiste, ki od vozila pričakujejo zmogljivost in brezkompromisno športnost. Oprema Turismo pa odraža značilne vrednote italijanskih vozil GT v kompaktni velikosti, idealni za mestno vožnjo. Nova zunanjost Abartha 595 prinaša preoblikovan prednji del vozila z masivno zračno odprtino za izboljšano upravljanje toplote v motornem prostoru. To pomeni večjo zmogljivost in pravilnejše delovanje motorja tudi pri ekstremnejših dirkalnih prilagoditvah. Na zadnjem odbijaču je poudarjen difuzor, vstavki v odbijaču pa se razlikujejo glede na nivo opreme. Novi so tudi sprednji in zadnji žarometi: vse različice so serijsko opremljene s polielipsastimi žarometi in dnevnimi lučmi LED. Ksenonski žarometi so na voljo kot dodatna oprema in zagotavljajo boljšo vidljivost in izjemno učinkovitost v vseh vremenskih razmerah, saj omogočajo skoraj trikrat svetlejšo osvetlitev in daljšo življenjsko dobo kot običajni halogenski žarometi.

Notranjost novega Abartha 595 je izdelana iz novih tehničnih materialov, kot so Alcantara® in ogljikova vlakna, kar poudarja športni značaj modela. Nov volanski obroč z ravnim spodnjim delom in sredinsko oznako je zasnovan tako, da zagotavlja učinkovito športno vožnjo. Armaturna plošča je posebej zasnovana za vsak nivo opreme: pri 595 se ujema z barvo karoserije, pri 595 Turismo je v mat sivi barvi, pri 595 Competizione pa je temno sive barve. Karbonska armaturna plošča, ki izhaja iz modela 695 Biposto, je zdaj na voljo kot del dodatne opreme in jo je mogoče naročiti kot dodatno dopolnitev potniške kabine različice 595 Competizione.

Ena od novosti je večja moč motorja 1.4 T-Jet, ki je vgrajen v različicah 595 in 595 Turismo. Prvi razvije 107 kW (145 KM) moči in 206 Nm navora, drugi pa 121 kW (165 KM) in 230 Nm navora. Poleg tega je slednji opremljen s turbino Garrett. Različica 595 Competizione s 132 kW (180 KM) je namenjena voznikom, ki hrepenijo po dirkalnem adrenalinu. Anatomski školjkasti sedeži »Abarth Corsa by Sabelt« ponujajo čisti užitek pri pospeševanju (od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,7 sekunde) in varnem zaviranju z zavornim sistemom Brembo s štiribatnimi aluminijastimi fiksnimi zavornimi čeljustmi. Vse različice motorja 1.4 T-Jet so serijsko kombinirane z ročnim 5-stopenjskim menjalnikom, na voljo pa je tudi robotizirani sekvenčni menjalnik Abarth z obvolanskima prestavnima ročicama.
Novi model Abarth 595 je edino vozilo v segmentu, ki je opremljeno z Abarth D.A.M.. Gre za ekskluziven mehanski diferencial z delno zaporo, kar zagotavlja odlično zmogljivost.

Vse različice novega Abartha 595 so serijsko opremljene s sistemom UconnectTM Radio s 5-palčnim zaslonom na dotik in storitvami Uconnect Live (dodatno sta na voljo tudi navigacijski sistem in digitalni radijski sprejemnik DAB). Prvič je v ponudbi tudi sistem UconnectTM HD s 7-palčnim zaslonom visoke ločljivosti, navigacijskim sistemom in digitalnim radijskim sprejemnikom DAB. UconnectTM HD s 7-palčnim zaslonom vključuje tudi program za telemetrijo Abarth Telemetry za merjenje voznih lastnosti na prednaloženih dirkališčih, kar omogoča analizo načina vožnje in možnosti za njeno izboljšanje. Aplikaciji Apple CarPlay in Google Android Auto, sta pri prej omenjenjem sistemu na voljo kot del dodatne opreme. Novi Abarth 595 ponuja tudi izpopolnjen in zmogljiv zvočni sistem BeatsAudioTM s sedmimi zvočniki, ki bo navdušil tudi najzahtevnejše ljubitelje glasbe. Abarth 595 ima na slovenskem trgu v serijski opremi tudi jamstvo Abarth 5 Plus. Gre za zagotovilo o kakovosti vozil Abarth, ki temelji na dolgoletnih pozitivnih izkušnjah. Storitev Abarth 5 Plus dobijo kupci brezplačno ob nakupu novega osebnega vozila Abarth, omogoča pa brezskrbno uporabo vozila tudi po izteku 2-letne splošne garancije, vse do 5. leta starosti ali do skupno 120.000 prevoženih kilometrov (velja pogoj, ki nastopi prej). Novi Abarth 595 1.4 T-Jet 145 'je na voljo že za 18.990 evrov.