Nova Toyota RAV4

Danes se je na slovenski trg pripeljala četrta generacija Toyote Rav4. Do sedaj se je prodajala kar v 150 državah, skupno pa so prodali 4.5 milijona vozil, od tega 1.2 milijona v Evropi. Toyota je svojo četrto izvedenko poslala v času, ko je med SUV-ji že zelo velika konkurenca. Pred slabimi sedmimi leti je bilo na slovenskem tržišču na voljo zgolj deset SUV vozil, danes pa lahko slovenski kupec izbira med devetnajstimi.

Pri motorjih nove Toyote Rav4 bomo lahko izbirali med 2.0 Valvematic, 2.2 D-CAT 150, 2.0 Dual VVT-i in 2.0 D-4D. Pri vseh pa je proizvajalec zmanjšal količino izpustov CO2 za 11 %. Najmanjšo porabo goriva bo imel dizelski motor 2.0 D-4D, s 124 konjskimi močmi, s pogonom na prednji kolesi in s funkcijo Stop&Start. Toyota obljublja porabo okoli 4,9l/100km in izpuste 127g/km CO2. Novost je tudi zadnji pogon oz. integrirani sistem Dynamic Drive System, ki 10-50 % moči avtomatično prenese na zadnja kolesa, da lažje speljemo in bolj dinamično vozimo skozi ovinke. Izboljšano je tudi samo vzmetenje, ki ni pretrdo ali majavo, tako da je primerno za vožnjo po vseh terenih. Že osnovni model ima vse varnostne sisteme kot so ABS, VSC, TCS in AWD, v povezavi z VSC+. Pri Toyoti so našli tudi rešitev za umazane hlače pri vstopanju v vozilo. Težavo so rešili tako, da so prag vozila namestili pod vratna krila, s tem pa je prag zaščiten pred umazanijo.

Novi RAV4 nam ponuja dinamično obliko in vožnjo, večjo prostornost v vozilu, prefinjeno notranjost. Zelo so izboljšali tudi protizvočno izolacijo med motorjem in potniško kabino (tudi pri 140km/h, 160km/h in še kaj več, se lahko v potniški kabini lepo pogovarjamo, brez da bi slišali hrup motorja). Rav4 ponuja veliko bogate opreme za nižjo ceno kot do sedaj - vso varnostno opremo, BT, USB, usnjen volan, klimatsko napravo, LED žaromete, HAC, DAC ipd.  Na voljo je pet paketov opreme: Active, Style, Limited, Elegant in Executive. Toyota na vozilo nudi petletno garancijo brez omejitve kilometrov, servisne intervale pa so ohranili na 15.000 km.

Rav4 Active bo mogoče kupiti že od 22.900 € naprej, cena za opremo Executive pa bo narasla na 37.600 €, oz. bo še kakšen evro višja, če bo kupec imel kakšno dodatno željo.

Ekipa Na štirih kolesih se bo vsekakor potrudila, da vozilo dobi na test, ga temeljito preizkusi in vam ga predstavi na naši spletni strani.

This slideshow requires JavaScript.