Nadzor prehitrih voznikov med 22. in 28. avgustom.

 

V Sloveniji in v večini evropskih držav bodo policisti med 22. in 28. avgustom 2016 ponovno izvajali evropsko usklajen poostren nadzor hitrosti SPEED, ki poteka v okviru TISPOL-a. Namen poostrenega nadzora je spodbuditi voznike, naj vozijo previdno in varno. Neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Policisti bodo poostreno nadzirali hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do kršitev in prometnih nesreč, ter na cestah v bližini šol. Ob tem namreč začenjamo priprave na aktivnosti ob začetku šolskega leta.

Voznike želimo opozoriti, da se bodo v naslednjem tednu v šolske klopi že vrnili otroci, ki so ena izmed najbolj ogroženih skupin v cestnem prometu, zato je nujno, da na odsekih šolskih poti zmanjšajo svojo hitrost oz. jo prilagodijo razmeram na cesti.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje razmeram na cesti bi lahko obvarovali marsikatero življenje. Da bi bila naše ceste bolj varne, moramo poskrbeti predvsem vozniki in dosledno spoštovati cestnoprometne predpise ter voziti v dovoljenih mejah.