Grega Premrl v Novi Gorici do prve skupne zmage v pokalu Mitropa

 

Letošnji Petrol Rally Nova Gorica je potekal petič zapovrstjo in storili bi mu krivico, če ne bi poudarili, da je bil najboljši doslej. Na startu je bilo kar 90 posadk, med njimi tudi Grega Premrl in Vili Ošlaj, ki sta po reliju Alpi Orientali ponovno združila moči.

Petkovi uvodni hitrostni preizkušnji sta bili spektakularen uvod v najbolj množično zaseden slovenski reli v zadnjem obdobju. Popoldanska in nočna hitrostna preizkušnja pa se nista razpletli povsem po željah Grege Premrla. »V petek sem se na obeh »brzincih« še pošteno lovil. Nismo zadeli z nastavitvami podvozja, na prvi HP pa sem napravil tudi napako, ki me je stala nekaj sekund,« je dogajanje povzel Grega, a odločilni del relija se je začel naslednje jutro.

Posadke je čakalo napornih sedem hitrostnih preizkušenj, katere so nekaterim izmed njih ponovno pokazale zobe, saj ni šlo niti brez težjih nesreč. »V soboto zjutraj sem se nadejal boljšega ritma. Avtomobil smo nastavili po meri za goriške ceste, a sem ponovno začel nekoliko zadržano. Očitno se nisem še povsem prebudil in sem moral še malo tipati«, je v smehu dejal Grega po prihodu v servisno cono in nadaljeval: »V nadaljevanju pa sem se vendarle prebudil in začel dosegati želene čase. S končnim rezultatom sem, glede na svoj zadržan začetek zadovoljen, še posebej pa me veseli prva skupna zmaga v pokalu Mitropa!«

Grega Premrl je poleg skupne zmage v pokalu Mitropa osvojil tudi 1. mesto v Mitropa pokalu 2WD, 3. mesto v FIA CEZ 2WD nad 1600 ccm, 4. mesto v prvenstvu Republike Slovenije ter skupno peto mesto v generalni razvrstitvi relija.