Emulator SYNC 3 AppLink – nova brezplačna programska oprema

 

Ford, proizvajalec več kot 15 milijonov vozil s sistemom SYNC® na cestah po vsem svetu in z načrtovanim povečanjem števila tako opremljenih vozil na 43 milijonov do leta 2020, je objavil brezplačno orodje za razvijalce aplikacij za pametne telefone, da bodo lahko preprosto in poceni razvijali aplikacije, združljive s Fordovim sistemom za komunikacije in razvedrilo SYNC 3.

Emulator SYNC 3 AppLink je možno prenesti s spletne strani Fordovega programa za razvijalce (Ford Developer Program), razvijalcem pa bo pomagal pri ustvarjanju aplikacij, združljivih s funkcijo AppLink, saj bodo lahko preverili videz in delovanje svoje aplikacije v vmesniku SYNC 3 – brez dostopa do dejanskega vozila.

“Skupnosti razvijalcev emulator SYNC 3 AppLink omogoča veliko dostopnejši razvoj,” pravi Dave Hatton, vodja razvoja mobilnih aplikacij Fordovega oddelka za povezana vozila in storitve. “Pričakujemo, da bo to orodje odprlo vrata vrsti novih in vznemirljivih aplikacij za uporabo v vozilu, ki jih bodo ustvarili veliki in majhni razvijalci po vsem svetu.”

Orodje za razvoj izjemno uporabnih aplikacij

Emulator pametnemu telefonu omogoča povezavo z razvijalčevim računalnikom na enak način, kot bi se sicer povezal s sistemom SYNC 3. Programska platforma nato oponaša SYNC 3 in se poveže z aplikacijo na razvijalčevem telefonu. Uporabnik lahko prilagaja videz in funkcionalnost aplikacije ter takoj preveri, kako se bodo spremembe odražale na zaslonu na dotik v vozilu.

Programska oprema razvijalcem omogoča izbiro določenih pogojev – na primer hitrost vozila, lokacijo, temperaturo in število prevoženih kilometrov –, da lahko preverijo odziv aplikacije nanje. S temi prilagodljivimi nastavitvami lahko nato razvijalci ustvarijo aplikacije za še bolj osebno izkušnjo uporabnika.

Dostopnejši razvoj aplikacij

Brezplačni emulator, ki je že na voljo, bo pospešil razvoj še posebej na trgih, kjer imajo razvijalci omejen dostop do vozil ali Fordovega trenutnega načina razvoja s sistemom SYNC združljivih aplikacij – namiznih računalnikov, poimenovanih tudi ‘razvojni kompleti za tehnologije FordDev’.

Izziv za razvijalce aplikacij AppLink

Ford bo gostitelj Evropske okrogle mize in izziva za razvijalce aplikacij AppLink v Berlinu 7.–8. septembra. 24-urni izziv bo razvijalcem omogočil neposredno sodelovanje s Fordovimi inženirji in poslovnimi ekipami, zadolženimi za AppLink, kar bo omogočalo izmenjavo idej o mobilnostnih aplikacijah, ki bi jih še bilo mogoče razviti in ponuditi voznikom.

Fordovi inženirji bodo predstavili tudi najnovejša programska orodja za razvoj personaliziranih aplikacij, ki uporabljajo podatke vozila. Zmagovalci izziva za razvijalce se bodo potegovali za nagrade v vrednosti več kot 140.000 evrov in storitve, med katerimi je tudi pet mest v programu pospeševalnika Techstars, ki ga kot pokrovitelj podpira družba Ford.

“Sodelovanje z globalno skupnostjo razvijalcev in odpiranje vrat inovativnosti sta za vse pri Fordu kritična vidika našega poslanstva,” je povedal Hatton. “Kot podjetje se že veselimo vala inovacij, ki ga bodo vzpodbudila naša prizadevanja v sklopu Fordovega programa za razvijalce.”

Fordov program za razvijalce

Fordov program za razvijalce (Ford Developer Program) so uvedli leta 2013, razvijalce aplikacij po vsem svetu pa vabi k inovativnemu delu v prvem ekosistemu razvijalcev aplikacij v avtomobilski panogi. Program ima že več kot 15.000 registriranih uporabnikov, ki so po vsem svetu izdelali že več kot 90 s funkcijo AppLink združljivih aplikacij za pametne telefone.

Tehnologija AppLink, ki so jo za Fordov sistem SYNC v Evropi prvič predstavili leta 2013, voznikom že omogoča glasovno upravljanje široke palete aplikacij za pametne telefone, med katerimi so tudi AccuWeather, ADAC, Audioteka, AUPEO!, Cadena SER, Cityseeker by Wcities, Cyclops, DetektorFM, DIE WELT, Eventseeker by Wcities, Glympse, Goal Live Scores, Los 40 Principales, Meople, n-tv, Radioplayer, Roald Dahl Audiobooks, Spotify in Wetter.de.