DS Performance Line: v duhu prestižnih športnih kupejev

 

Izrazite svoj prefinjen in dinamičen življenjski slog z opremo DS Performance Line! Linija, ki jo danes predstavljamo, je na voljo za vse modele vozil DS. Združuje lastnosti prestižnih športnih kupejev, prefinjenost in tehnologijo.

Družba DS Automobiles je v letih 2015 in 2016 požela izjemne rezultate. V zadnjem letu so se ekipe DS Performance v okviru prvenstva formule E (FIA) podale na vse konce sveta. Ekipa DS Virgin Racing je že v svoji prvi sezoni formule E osvojila tretje mesto na stopničkah. Hkrati pa po evropskih cestah že nekaj mesecev kažeta svojo športno osebnost modela DS 3 in DS 3 Cabrio Performance.

Na osnovi vseh teh izkušenj so oblikovalci, inženirji in športni oddelek znamke DS pripravili povsem novo linijo izdelkov prefinjenega in dinamičnega videza. Poimenovali so jo "Performance Line". "To novo linijo avtomobilov DS smo zasnovali z željo, da bi pripravili ponudbo za tiste voznike in voznice, ki iščejo dinamičnost in jih privlači duh prestižnih športnih kupejev," je navdušeno pojasnil Éric Apode, vodja produktov in razvoja pri znamki DS. Dešifriranje …

Prepoznaven že na prvi pogled 

Vsi modeli, naj bo to DS 3, DS 3 Cabrio, DS 4 ali DS 5, so z opremo Performance Line prepoznavni že na prvi pogled. Oprema zajema kombinacijo črne strehe in palete odtenkov za preostalo karoserijo (sedem barv za DS 3, šest za DS 4 in pet za DS 5). Vsebuje še velika kolesa v sijajno črni barvi (ki so odvisno od modela lahko 17-, 18- ali 19-palčna) z logotipom DS na karminsko rdeči podlagi, ki prispevajo k ekskluzivnemu videzu in osebnosti, ki jo izraža ta linija.

Značka na pokrovu motornega prostora je izdelana v kombinaciji karminsko rdeče, bele in zlate – to so barve linije DS Performance, ki jih najdemo tudi na zunanjih vzvratnih ogledalih in zadnjem spojlerju. Tudi prednja vrata krasijo povsem nove značke "DS Performance Line".

Prefinjenost in skrbno izdelane podrobnosti

Prefinjenost in skrbna izdelava podrobnosti sta bistveni vrednoti znamke DS. V tej novi seriji se čudovito izrazita s posebnim novim notranjim oblazinjenjem iz zrnastega usnja in tkanine Dinamica. Sedeži s posebnimi prešivi v izbranih barvah (karminsko rdeča, bela in zlata) utelešajo vse to ekskluzivno znanje. Subtilni barvni prešivi krasijo tudi vratne plošče, meh prestavne ročice, volanski obroč in pri modelih DS 3 in DS 5 še ščitnik nad instrumentno ploščo. Naslonjala prednjih sedežev elegantno poudarja izvezen napis "DS Performance Line".

Uporaba materialov, kot je usnje, poudarja skrbnost izdelave potniškega prostora: celotna kolekcija je na voljo z zrnastim usnjem ali napa usnjem. Ob tej priložnosti so usnjarski mojstri za DS 4 pripravili povsem novo oblazinjenje iz črnega celega usnja z dodatki iz napa usnja na armaturni plošči ter ploščah prednjih in zadnjih vrat. Dodelan in dinamičen interier zaokrožajo aluminijasti pedali in kovinski pragovi vrat (DS4, DS 5). Nenazadnje imajo DS 3 Cabrio, DS 4 in DS 5 še notranjo osvetlitev iz diod LED.

Signaturne luči modelov DS, ki so videti kot dragi kamni, so vrhunski prikaz pozornosti, ki jo pri izdelavi namenjajo podrobnostim. Vsi modeli linije DS Performance Line imajo žaromete DS LED VISION, ekskluzivno tehnologijo.

Od motorjev do povezljivosti

V opremi Performance Line so na voljo zmogljivi in učinkoviti motorji s tehnologijo Stop&Start, ki se od tekmecev ločijo po navoru, manjši porabi goriva in manjših emisijah CO2.

Vsi modeli so opremljeni z najsodobnejšimi tehnološkimi dosežki znamke: z zaslonom na dotik, funkcijo Mirror Screen (MirrorLink® in Apple CarPlay™) in povezljivimi storitvami DS z aparatom DS Connect Box. Na voljo so še druge tehnologije, s katerimi so opremljeni posamezni modeli, na primer kamera za vzvratno vožnjo, sistem za pomoč pri čelnem in vzvratnem parkiranju, sistem za preprečevanje naleta Active City Brake pri modelih DS 3 in DS 3 Cabrio, sistem za nadzor mrtvih kotov pri modelih DS 4 in DS 5 ter navigacija DS Connect Nav in opozorilnik na nenamerno menjavo prometnega pasu z videokamero pri modelu DS 5. Po zaslugi te palete tehnologij se vsak model lahko prilagaja vašemu načinu uporabe.

Linija DS Performance Line z dinamično in plemenito podobo bo zapeljala predvsem voznike, ki želijo pokazati svoj status in drznost za volanom avtomobila DS 5 Performance Line ali dinamičnost za volanom modela DS 4 Performance Line. Tisti vozniki in voznice, ki jim veliko pomeni estetika, se bodo našli v odločnem in okretnem modelu DS 3 ali DS 3 Cabrio Performance Line.