Družina i30 bogatejša še za enega člana; 3-vratnega i30

Družina i30 nove generacije je bogatejša za novega, tretjega člana. Petvratni in karavanski izvedenki se je pridružil trivratni i30. Kupce vabi predvsem s športno in dinamično zunanjostjo. Trivratni i30 je bil zasnovan izključno za evropsko tržišče in bo tako še okrepil Hyundaijevo prisotnost v popularnem C-segmentu.

Novi trivratni i30 bo s svojo športno in dinamično zunanjostjo še povečal prepoznavnost in priljubljenost blagovne znamkeNew Generation i30 three-door 1 v Evropi. Ohranja najboljše lastnosti petvratnega in karavanskega i30 nove generacije. Na zunaj se od obeh  bratov razlikuje predvsem po bolj dinamični bočni silhueti, ki je poudarjena z izrazitejšim prednjim odbijačem, spojlerjem na zadku in enim parom vrat. Maska motorja je črne barve, novo oblikovan prednji odbijač ima vgrajene povsem drugače oblikovane LED dnevne luči. Športen videz zaokrožuje še povsem nov dizajn 16-palčnih litih platišč. V notranjosti pa ga odlikujejo nadpovprečna prostornost potniške kabine, kopica serijske opreme in varčni motorji.

Trivratni i30 je prevzel celotno paleto pogonskih sklopov, ki šteje 3 bencinske in 3 dizelske motorje ter šeststopenjske menjalnike za vse motorje. Postavlja se s posebej nizkimi izpusti CO2. Izhodiščna vrednost seže pod 100 g/km (97 g/km), kar je dokaz, da je i30 eden najučinkovitejših, najbolj gospodarnih in do okolja spoštljivih avtomobilov segmenta, ki mu pripada.

New Generation i30 three-door 3Kupci lahko izbirajo med 11 barvami karoserije, črno ali bež notranjostjo, šestimi pogonskimi agregati in tremi paketi opreme, iDrive, iLike in iLook. Vstopni model i30 iDrive je že serijsko opremljen s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 6 zračnimi blazinami, aktivnima vzglavnikoma, ABS, naprednim elektronskim stabilnostnim sistemom, pomočjo pri speljevanju v klanec, daljinskim centralnim zaklepanjem z alarmom in zložljivim ključem, električnim servo volanom nastavljivim po globini in višini, v usnje oblečeno prestavno ročico in volanskim obročem, avtoradiem s CD in MP3 predvajalnikom z upravljanjem na volanskem obroču, klimatsko napravo, sistemom Flex Steer, potovalnim računalnikom, alu platišči, dnevnimi LED lučmi,… in bo zanj potrebno odšteti 12.990 EUR.

Nova generacija i30 je dokaz o Hyundaijevi predanosti k izdelovanju avtomobilov v Evropi za Evropo. Združuje strokovno znanje projektiranja in inženiringa Hyundaijevega evropskega R&D centra v Nemčiji ter dokazano odličnost proizvodnje v lastni sodobni tovarni na Češkem.

Poleg že naštetih atributov bodo kupci novega trivratnega i30 deležni tudi najpopolnejše jamstvene sheme v avtomobilski industriji, ki zajema petletno klasično jamstvo na brezhibno delovanje avtomobila brez omejitve prevoženih kilometrov, petletno jamstvo pomoči na cesti in petletni program brezplačnih preventivnih pregledov avtomobila.

Trivratni i30 bo na slovenske ceste zapeljal v ponedeljek 22.4.2013.