Dacia v Parizu predstavlja

 

  • Dacia je osvežila obliko jedrnega dela svoje ponudbe, modelov Logan, Logan MCV, Sandero in Sandero Stepway. Prenovljeni modeli so zdaj še bolj moderni in privlačni.
  • Novi trivaljni bencinski motor na začetku ponudbe SCe 75 s prostornino 1 litra je moderen, bolj gospodaren in izpolnjuje okoljske norme Euro 6.
  • Dacia prvikrat ponuja samodejni menjalnik z dvojno sklopko EDC (Efficient Dual Clutch), ki v modelu Duster zagotavlja še bolj uživaško vožnjo.
  • Prodaja znamke Dacia vse od prenove znamke leta 2004 nenehno raste.
  • Do konca avgusta 2016 je Dacia po vsem svetu prodajala več kot 391.000 vozil, s tem dosegla nov rekord in v primerjavi z letom 2015 kar 7,3-odstotno rast prodaje.

Dacia je prenovila obliko štirih značilnih modelov znamke: Logana, Logana MCV, Sandera in Sandera Stepway. Na voljo so s široko paleto motorjev, med katerimi je tudi povsem novi motor SCe 75, menjalnikov in nove cenovno dosegljive opreme. Ob tem je model Duster prvikrat možno dobiti tudi s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC, ki zagotavlja še več užitka v vožnji.

Novi Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway … vedno več!

Dacia je osvežila zunanjo in notranjo podobo svojih štirih značilnih modelov: Logana, Logana MCV, Sandera in Sandera Stepway. Prenova vključuje tudi nov in bolj sodoben svetlobni pečat znamke Dacia.

Zunanjost je oblikovana še bolj moderno in privlačno

Dacia pri oblikovanju stopa korak naprej. Avtomobili imajo nov svetlobni pečat spredaj in zadaj, ki jim zagotavlja še bolj dinamičen in moderen videz. Oblika prednjih in zadnjih svetil je zdaj spremenjena. Prednje dnevne luči s svetilnimi diodami imajo obliko štirih pokončno nanizanih pravokotnikov. Zadaj svetlobni pečat tvorijo štirje osvetljeni kvadrati.

Novi Logan, Logan MCV in Sandero imajo posodobljen prednji odbijač in masko s kromasto črto. Nova oblika prednjega in zadnjega odbijača poudarja vtis čvrstosti teh avtomobilov.

Rezultati oblikovne prenove so še najbolj očitni pri novem Sanderu Stepway. Njegov prednji del ima oblikovne elemente povzete po modelu Duster. Maska ponuja elegantno kombinacijo črnih delov odbijača in kromastih dodatkov, ki prednjemu delu avtomobila dajejo še bolj dinamično podobo. Zadaj je dobil kromirano izpušno cev, ki poudarja čvrst, pustolovski značaj avtomobila.

Ne nazadnje je prenovljena tudi ponudba okrasnih pokrovov koles in litih platišč (glede na državo in model).

Oplemenitena notranjost

Prenovljeni modeli prinašajo tudi spremembe v potniškem prostoru. Satinirani kromasti okrasni elementi prinašajo več prefinjenosti in modernosti: obrobe zračnikov, nova obroba in obloga osrednje konzole. Nov štirikrak volan ima na sredini gumba za trobljo in ponosno nosi znamk znamke Dacia. Volanski obroč ima v bolje opremljenih različicah ekskluzivno prevleko Soft Feel, ki je mehka in prijetna na otip ter hkrati trpežna.

Novi Sandero Stepway ima odslej na notranji strani kromaste ročice za odpiranje vrat. Poleg tega imajo vsi modeli nove prevleke, ki zagotavljajo še bolj enostavno in prijetno uporabnost ter udobje. Prevleke v novem Sanderu Stepway imajo reliefno tkanje (3D) in okrasne šive, ki dajejo globinski vtis.

Še bolje opremljen in še vedno dosegljivo ceno

Novi Logan, Logan MCV, Sandero in Sandero Stepway ponujajo nove pripomočke za vožnjo in s tem vsakodnevno rabo naredijo še bolj enostavno in udobno. Ti modeli imajo zdaj kamero za vzvratno vožnjo (glede na različico) in sistem pomoči pri speljevanju navkreber za lažjo vožnjo. Dacia upošteva želje svojih kupcev, zato so stikala za električen pomik stekel spredaj in zadaj prestavili na obloge vrat. Voznikovo stikalo je zaradi praktičnosti zdaj impulzno, v prid udobnosti pa ima njegov sedež vgrajen snemljiv naslon za roke (glede na različico).

Enako prostorna notranjost je zahvaljujoč mnogim odlagalnim mestom odslej še bolj uporabna. Tako sta spredaj posebno mesto za prenosni telefon in polica za drobnarije ob osrednji konzoli. Slednja ima na zadnji strani tudi držalo za plastenko, prav tako pa imajo potniki zadaj na voljo tudi električno vtičnico 12V za polnjenje elektronskih naprav.

Nov motor SCe 75

Že ob začetku prodaje bo na voljo sedem motorjev, med katerimi bo tudi nov motor SCe 75 (Euro 6). Ta trivaljni bencinski motor s prostornino 1 litra in največjo močjo 75 KM je plod Renaultovega strokovnega znanja, ki prinaša za skoraj 10 odstotkov manjši izpust CO2 in porabo goriva.

Dacia ponuja širok nabor kombinacij motorjev in menjalnikov;

- bencinski: SCe 75, TCe 90 s sistemom Stop&Start (S&S), TCe 90 S&S LPG, TCe 90 S&S z robotiziranim ročnim menjalnikom Easy-R;

- dizelski: dCi 75 S&S, dCi 90 S&S z ročnim ali robotiziranim ročnim menjalnikom Easy-R.

Duster je za še večji užitek v vožnji zdaj na voljo s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC

Enostavna in sproščena vožnja

Duster je prvič na voljo s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC, ki ponuja kombinacijo udobnosti in mehkega prestavljanja samodejnega menjalnika s podobno gospodarnostjo pri porabi goriva in izpustu CO2 kot pri ročnem menjalniku.

Vozniku z menjalnikom EDC ni treba pritiskati sklopke ali prestavljati, zato je vožnja z njim bolj enostavna, uglajena in sproščena.

Menjalnik EDC ima tudi funkcijo za pomoč pri speljevanju navkreber. V teh primerih nadzorno-krmilna enota menjalnika poskrbi, da so zavore aktivne ravno dovolj dolgo, da lahko voznik doda plin, ne da bi se avtomobil medtem premaknil nazaj. Duster s samodejnim menjalnikom EDC ima dizelski motor dCi 110 Stop&Start in pogon na prednji kolesi (4x2).

NOV PAKET OPREME: DUSTER BLACK SHADOW

Na določenih trgih bo Dacia ponudila Duster z novim paketom opreme Duster Black Shadow posebno plemenitega videza. Ta športno eleganten vsestranski model znamke Dacia zagotovo ne bo ostal neopažen.

Nova različica ima sijajno črno masko in usklajeni ohišji zunanjih ogledal, satinirane kromaste obrobe meglenk in brušena 16-palčna lita platišča črne barve, črni pa so tudi stebrički vrat. Duster Black Shadow ostaja zvest svojemu terensko športnemu poreklu, saj ima satinirano kromasti zaščitni oblogi pod prednjim in zadnjim odbijačem ter enako obdelana strešna nosilca.

Znotraj ima sijajno črno oblogo armaturne plošče in z usnjem prevlečen volan, ki vnašata nekaj dodatne elegantnosti. Duster Black Shadow tako ponuja bolj privlačen videz in bogato serijsko opremo, v katero sta v Franciji vključeni tudi navigacijska naprava MEDIA-NAV in kamera za vzvratno vožnjo.