CITROËN s Sébastienom Loebom v 2014 vstopa v FIA WTCC

Avtomobilski šport, ki ga ima Citroën v svojih genih, ima številne izrazne oblike. Znamka, ki je več kot 20 let nadvladovala cestne preizkušnje na vseh štirih koncih sveta, se z letom 2014 podaja na naskok na tekmovalne steze svetovnega prvenstva FIA za osebna vozila (FIA WTCC). Šlo bo za nov izziv za Citroën Racing, pa tudi za Sébastiena Loeba, ki bo  vozil enega od sodelujočih vozil. 

Potem kot je Citroën na pariškem avtomobilskem salonu[1] omenil, da preučuje  možnost vključitve v FIA WTCC, CITROËN s Sébastienom Loebom v 2014 vstopa v FIA WTCC danes potrjuje svoj prihod v to disciplino z letom 2014. Citroën, ki je nosilec petih svetovnih pokalov Rallye-Raid[2] in osmih naslovov svetovnega prvaka v rallyju[3], se torej prvikrat vključuje v mednarodno prvenstvo na tekmovalnih stezah. Ta močni signal poudarja pomembnost avtomobilskega športa, ki je tehnološki laboratorij za znamko Citroën, in voljo po nadaljevanju izrednega odnosa med  Citroënom in Sébastienom Loebom s skupnim vstopom v nov izziv.

« Citroën Racing je zadnje mesece izkoristil za podrobno preučitev priložnosti, ki jo prinaša zagon tega programa,» pravi Frédéric Banzet, generalni direktor Citroëna. « Le WTCC temelji na več vidikih, ki so za Citroën bistveni: široko medijsko pokritje, pravila, ki omejujejo proračun in resnično svetovni koledar. Sodelovanje nam omogoča, da vnovič poudarimo naš podpis Créative Technologie, pa tudi, da podpremo razvoj Znamke na obetavnih rastočih trgih, kot so Kitajska, Rusija ali Latinska Amerika. Ob tej priložnosti se zahvaljujem našemu zgodovinskemu partnerju Totalu, ki nas bo spremljal v tej novi avanturi. »

Prihod Citroën Racinga na tekmovalne steze bo sovpadel z uvedbo nove generacije vozil, ki bodo bolj spektakularna kot so v tem trenutku. « Prvič tekmovati v kategoriji in začeti kot nepopisan list pomeni čudovit izziv za naše moštvo », pravi Yves Matton, direktor Citroën Racinga. « Zato pa bomo lahko vnovič uporabili velik del našega znanja, najprej motor 1.6 turbo z neposrednim vbrizgom z modela DS3 WRC. Delo v naši tovarni v Versaillesu se je že začelo in v prihodnjih tednih se bo še pospešilo s prvimi preskusi našega vozila in z začetkom razvoja za pripravo sezone 2014. Seveda ostajamo vključeni v rallyje in še naprej si bomo prizadevali za dosego najboljšega možnega rezultata za 2013. Zaradi okrepitve partnerstva z Abu Dhabijem bomo še vedno prisotni v WRC z novim sistemom in z novimi cilji. »

Citroën Racing bo sodeloval v vsej sezoni FIA WTCC 2014. Ime prvega voznika je seveda znano: po osvojenih devetih naslovih svetovnega prvaka v rallyju[4] s Xsaro, C4 in DS3 WRC Sébastien Loeb ne skriva svojega navdušenja ob zamisli, da se bo s svojo najljubšo ekipo soočil s tem izzivom: « V prvi vrsti sem srečen ob tej potrditvi, zdi se kot sanje, ko si rečemo, da bomo skupaj pisali novo poglavje naše zgodovine. Komaj čakam, da sedem za volan in da se kolesa zavrtijo, da začnemo preskuse. Letošnje prehodno leto sem izkoristil za nove izkušnje in za izboljšanje spretnosti na tekmovalni stezi. Ne domišljam si, da bi kar takoj zmagal, imam pa trden namen, da nekega dne to dosežem.

[1] 26. september 2012 [2]1993 do 1997 [3] 2003 do 2005 in 2008 do 2012 42004 do 2012