Ateca X-Perience, zvezda SEAT-ovega inovativnega razstavnega prostora na avtomobilskem salonu v Parizu 2016

 
- SEAT Ateca X-Perience bo ena glavnih atrakcij znamke SEAT na letošnjem pariškem avtomobilskem salonu
- Avanturistična Ateca bo na ogled na inovativnem razstavnem prostoru

SEAT bo na pariškem avtomobilskem salonu 2016 predstavil Ateco X-Perience. To je najbolj avanturistična in terenska različica v modelski seriji Ateca in presega vse dosedanje omejitve.

Ateca X-Perience ima večji odmik od tal, višje obese, terenske pnevmatike, nova odbijača, lak, ki je izjemno odporen na praske, ekskluzivna 18-palčna aluminijasta platišča, 2,0-litrski motor TDI s 190 KM, 7-stopenjski menjalnik DSG z obvolanskima prestavnima ročicama, štirikolesni pogon 4Drive s sklopko haldex in napredni sistem za nadzor vlečne sile XDS.

Namenjena je kupcem, ki avanturističen življenjski slog želijo združiti s terenskimi voznimi zmogljivostmi in ljubijo zeleno.

Ateca X-Perience se ponaša z najbogatejšo ponudbo asistenčnih sistemov, opremljena pa je tudi z najnovejšo generacijo multimedijskega sistema Easy Connect, povezljivostno funkcijo SEAT Full Link, sistemom Media System Plus z 8-palčnim zaslonom in predalom Connectivity Box, ki omogoča brezžično polnjenje pametnih telefonov. Poleg tega je zanjo na voljo ekskluzivna aplikacija SEAT ConnectApp.

SEAT Ateca bo v Parizu predstavljena kot tretji steber znamke in je del največje produktne ofenzive v njeni zgodovini. V sklopu te bodo predstavljene tri nove izvedbe SEAT Atece 2017.

SEAT je edino špansko podjetje v svoji panogi, ki pokriva vsa področja – od oblikovanja, razvoja in izdelave do trženja. Je del koncerna Volkswagen in mednarodno podjetje s sedežem v Martorellu (Barcelona). Izvaža več kot 80 % svojih vozil in je prisoten v več kot 75 državah. Leta 2015 je njegov promet znašal več kot 8,3 milijarde evrov, kar je najboljši rezultat v zgodovini podjetja. Poleg tega je SEAT prvič po letu 2007 po vsem svetu skupno prodal več kot 400.000 vozil.

Skupina SEAT zaposluje več kot 14.000 ljudi. Ti delajo v treh proizvodnih centrih – Barcelona, El Prat de Llobregat in Martorell, kjer med drugim izdelujejo prodajno izjemno uspešna modela Ibiza in Leon. Na Češkem izdelujejo Ateco in Toledo, na Portugalskem Alhambro in na Slovaškem Mii.

Mednarodno podjetje ima tudi tehnični center, v katerem dela več kot 1.000 inženirjev. Njihov cilj je postati gonilna sila na področju inovacij za vodilnega industrijskega investitorja v raziskave in razvoj v Španiji. SEAT v svojih vozilih že ponuja najnovejšo povezljivostno tehnologijo, trenutno pa se osredotoča na proces globalne digitalizacije, ki je ključnega pomena za zagotavljanje mobilnosti prihodnosti.