Zmaga v diviziji za posadko Tim Novak-Uroš Ocvirk na reliju v Novi Gorici

 

  • Prva zmaga v državnem prvenstvu v diviziji 2 za posadko Tim Novak-Uroš Ocvirk (Opel ADAM R2)
  • Zavihtela sta se tudi do tretjega mesta v državnem prvenstvu in devetega mesta skupne razvrstitve relija
  • Naslednjič napadata pri sosedih v Poreču konec meseca

V vrhu razreda dvokolesno gnanih dirkalnikov je bilo zelo napeto vse do zadnje hitrostne preizkušnje, ko je posadki Tim Novak-Uroš Ocvirk (Opel ADAM R2) uspelo zadržati prednost pred drugo uvrščenim Denisom Mrevljetom (Peugeot 208 R2) in slaviti zmago. Po 151 kilometrih hitrostnih preizkušenj, ki so potekale po hribih na obeh straneh soške doline, Tim in Uroš na cilju v Novi Gorici nista skrivala veselja. Osvojila sta namreč tudi pomembne točke za trenutno 3. mesto v razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva ter obdržala drugo mesto v točkovanju divizije 2. Vodilni v diviziji Aleks Humar je tokrat imel nekaj tehničnih težav in prebito gumo ter je tako izgubil možnosti za zmago.

Prvo mesto v diviziji, tretje mesto v državnem prvenstvu in deveto skupno med 73 posadkami iz Slovenije in tujine, ki so uspešno zaključili 7. reli Nova Gorica je zadovoljni Tim Novak komentiral takole: “Že pred začetkom sem se veselil te dirke, saj so hitrostne preizkušnje res lepe. V petek sva odpeljala solidno in imela vodstvo, ki je pa v soboto zjutraj skoraj izginilo, ker se nekako nisem ujel z avtom zaradi napačnih nastavitev, čeprav sva ves čas res tiščala na polno. Po spremembi nastavitev pa je bil občutek precej boljši in tudi časi so se popravili. Zadnja HP je šla res na polno, saj dve sekundi prednosti ni nič. Veselja ob zmagi ne morem popisati z besedami, to je res noro, ta zmaga mi pomeni ogromno! Hvala ekipi, sponzorjem ter navijačem za podporo! Z novo motivacijo gremo naprej po nove zmage!.”

Po 12 napornih hitrostnih preizkušnjah na katerih ni manjkalo preobratov in sprememb v vodstvu, sta zmagovalca 7. relija v Novi Gorici postala Ondrej Bisaha in njegov sovoznik Petr Tesinsky (Ford Fiesta R5).

Naslednji reli se bo odvijal v Poreču in sicer 29.-30. septembra, kjer bo posadka Tim Novak-Uroš Ocvirk z Opel ADAMOM R2 ponovno napadla v boju za stopničke divizije.