Zapeljivi Oplovi starodobni kabrioleti na sejmu Techno Classica Essen

  • 14 razstavljenih modelov simbolizira užitek v vožnji z zloženo strehoOpel-1899-Lutzmann
  • Več kot 100 let zgodovine elegantnega avtomobilizma na razstavnem prostoru številka 125 v hali 2
  • Vrhunec za obiskovalce: fotografiranje v Oplovem patentiranem motornem vozilu »System Lutzmann« iz leta 1899
  • Nova Cascada nadaljuje tradicijo Oplovih srednje velikih kabrioletov

Essen/Rüsselsheim. Na sejmu Techno Classica v nemškem Essnu bo Opel od 10. do 14. aprila s svojimi 14 kabrioleti, ki jih postavlja na ogled, zajel več kot 100 let izdelave avtomobilov. Obiskovalci si bodo lahko ogledali prvo Oplovo patentirano vozilo System Lutzmann iz leta 1899, 10/18 Doppelphaeton s svojo ameriško streho, Rekord A Cabrio družbe Deutsch, Monza Keinath C5 in srednje velik Opel Cascada, kabriolet, prvič predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Posebni vrhunec za obiskovalce Oplovega razstavnega prostora številka 125 v hali dva predstavlja izvirni “Lutzmann” iz leta 1899 v katerem se lahko fotografirajo in podoživijo nekdanje čase. Od petka 12. aprila do nedelje 14. aprila, v celotnem delovnem času sejma (od desetih dopoldan do šestih zvečer) bodo za posebej avtentično podoživitev in vzdušje časa v katerem je nastal avtomobil, poskrbeli ljudje oblečeni po Carlottas modi iz 19. stoletja. Okrog avtomobila je postavljena posebna scena z velikim zaslonom v ozadju, ki obiskovalcem daje občutek vožnje s kabrioletom po slikoviti pokrajini v rahlem vetrcu. Fotografijo, kot osebni spominek bodo obiskovalci lahko prevzeli v času sejma.

Tako kot prejšnja leta si tudi na letošnjem 25. Techno Classica sejmu oddelek Adam Opel AG, ki je zadolžen za ohranjanje zgodovinskih vozil družbe, deli 700 kvadratnih metrov razstavnega prostora z največjim Oplovim klubom Alt-Opel-IG.