YOUNG DRIVER by Citroën

  • Ob svoji stoti obletnici je Citroën za najmlajše pripravil program šole vožnje od desetega leta starosti dalje: YOUNG DRIVER by Citroën.
  • Program, ki bo v Franciji na voljo prvič, povzema uspešno formulo programa YOUNG DRIVER iz Združenega kraljestva, v sklopu katerega je bilo opravljenih že več kot 700.000 učnih ur vožnje.
  • Nadobudni vozniki bodo lahko sedli za volan Citroëna C3 v šoli vožnje na zavarovanem dirkališču pod budnim očesom certificiranega inštruktorja.
  • Ta izvirna iniciativa spodbuja sproščen učni pristop do varnosti na cesti, kajti učenci, ki se že od mladih nog učijo voziti, povzročijo v povprečju 60 % manj prometnih nesreč, ko zapeljejo na cesto.

Zgodnje učenje pomeni boljše učenje. Vozniki, ki so se učili voziti v spremstvu, povzročijo manj prometnih nesreč kot ostali. Učenci, ki se že od mladih nog učijo voziti, imajo v povprečju 60 % manj prometnih nesreč, ko v končni fazi zapeljejo na cesto. V Franciji lahko po zaslugi vožnje v spremstvu od 15. leta dalje najstniki začnejo voziti bolj zgodaj kot njihovi starši. Odslej pa se bodo lahko naučili voziti celo od desetega leta starosti dalje v sklopu programa "YOUNG DRIVER BY CITROËN"!

Program šole vožnje za najmlajše je požel že velik uspeh v Veliki Britaniji, kjer so opravili že več kot 700.000 učnih ur. Zdaj pa bo program Young Driver prvič na voljo tudi v Franciji, in sicer od 15. junija dalje v ekskluzivnem partnerstvu s Citroënom po naslednji shemi:

  • Šola vožnje bo tistega dne potekala v začasnem učnem centru. Starši in otroci se bodo zbrali v prazničnem ambientu. Človek nikoli ne pozabi, kdaj je prvič začel voziti kolo, avto ... to je pomemben trenutek!
  • Za volanom Citroëna C3 z dvojnim upravljalnim mehanizmom bo možno opraviti 30- ali 60-minutno učno lekcijo vožnje v spremstvu s certificiranim inštruktorjem na ustrezno zavarovani progi, opremljeni s prometnimi znaki in semaforji.
  • Namen vsega skupaj je osvojiti prave sposobnosti: nastavitev sedeža, prestavljanje, parkiranje, … povsem varno, brez strahu in na zabaven način.