Volkswagen predstavlja v Detroitu srednjeveliki SUV CrossBlue

- Šestsedežni CrossBlue z zmogljivimi 225 kW (306 KM) in suverenimi 89 MPGe

- Športno terensko vozilo s plug-in hibridnim pogonskim konceptom

- Električni pogon – do 14 milj (po ameriškem voznem ciklusu) oz. 33 kilometrov (po evropskem voznem ciklusu)

Volkswagen Studie CrossBlue

Volkswagen na letošnjem severnoameriškem mednarodnem  avtomobilskem salonu svetovni javnosti premierno predstavlja novo generacijo športnih terenskih vozil (SUV): CrossBlue. Pri največjem evropskem avtomobilskem proizvajalcu so to vsestransko vozilo zasnovali posebej za ZDA in Kanado. Če bo študija napredovala do serijske proizvodnje, bo Volkswagnova modelska paleta bogatejša za sedemsedežni srednjeveliki SUV (5-metrski razred). Volkswagen of America trenutno kupcem ponuja kompaktni Tiguan (4,4 m) in ekskluzivni Touareg (4,8 m). Pri Volkswagnu na osnovi inovativnih plug-in hibridnih sistemov (TDI Clean Diesel + dva elektromotorja + menjalnik z dvojno sklopko + električna kardanska gred) predvidevajo, da bo SUV s štirikolesnim pogonom dosegal porabo 89 MPGe (ameriški standard EPA, prilagojen za hibridna vozila, ob polnem izkoristku baterije; kombinirana avtocestna in mestna vožnja); pri vožnji samo z dizelskim motorjem znaša akcijski radij 35 MPG (kombinirana avtocestna in mestna vožnja). Po testnem ciklusu evropskega standarda ECE R101 za hibridna vozila, ki računsko sicer ni primerljiv s standardom EPA, znaša predvidena poraba 2,1 l/100 km. Kljub izjemni varčnosti se CrossBlue lahko pohvali s suverenimi voznimi zmogljivostmi, ki jih omogočata moč 225 kW (306 KM) in skupni navor do 700 Nm; za pospešek od 0 do 60 mph potrebuje samo 7,2 sekunde (0–100 km/h: 7,5 s).

Brezemisijska vožnja. CrossBlue ob pritisku na stikalo oz. avtomatsko preklopi na brezemisijski način vožnje. Pri povsem napolnjeni litij-ionski bateriji (kapaciteta: 9,8 kWh) po merilih ameriškega voznega ciklusa samo z elektromotorjem prevozi do 14 milj. Največja hitrost se v tem primeru v prid optimalnemu akcijskemu radiju zmanjša s 127 mph (204 km/h) na 75 mph (120 km/h). Po novem evropskem voznem ciklusu CrossBlue z elektromotorjem lahko prevozi 33 km. Pomembno: Zaradi različnih konfiguracij ni mogoče neposredno primerjati podatkov o akcijskem radiju in porabi goriva po ameriškem in evropskem voznem ciklusu.

Prostoren kot enoprostorec. CrossBlue, ki je opremljen s šestimi enojnimi sedeži, združuje pogonsko in optično suverenost športnega terenca s prostornostjo enoprostorca – vozno udobje je na zavidljivo visoki ravni, zato je CrossBlue idealno vozilo za daljša potovanja. Je tudi zelo pregleden, kar olajšuje manevriranje. ESP, štirikolesni pogon in do dvanajst varnostnih blazin pa skrbijo za optimalno varnost.

Izpopolnjen Volkswagnov dizajn. CrossBlue so zasnovali v Nemčiji, pod budnim očesom Walterja de Silve (vodja oblikovanja na ravni koncerna) in Klausa Bischoffa (vodja oblikovanja pri znamki Volkswagen) – a v tesnem sodelovanju z družbo Volkswagen of America. Prečiščene linije Volkswagnove nemške oblikovalske govorice se tako stapljajo z maskulinim značajem ameriških športnih terenskih vozil. Rezultat je iskren avto, ki – čeprav je še študija – nikakor ne stavi na nastop na avtomobilskem salonu, temveč prinaša vpogled v možno novo serijo športnih terenskih vozil Volkswagen.