Več kot 20.000 zainteresiranih kupcev za Taycan

Taycan, Porschejev prvi športni avtomobil na izključno električni pogon, je po vsem svetu sprožil velik val povpraševanja. Čeprav bo vozilo v javnosti predstavljeno šele septembra in njegova končna oblika še ni znana, imajo po svetu že več kot 20.000 resnih interesentov za nakup, kot je Porsche potrdil na ženevskem avtosalonu. Potencialni kupci so se lahko vpisali na seznam za opcijski program. Za to so morali vplačati aro v višini 2.500 evrov (v Evropi).

Porsche Taycan bo predstavljen septembra, na trg pa naj bi prišel konec leta. Vozilo bo od 0 do 100 km/h lahko pospešilo v manj kot 3,5 sekunde. Doseg bo znašal več kot 500 kilometrov (izmerjeno po kriterijih NEVC). Polnjenje za 100 kilometrov dosega bo trajalo samo okrog štiri minute (izmerjeno po kriterijih NEVC). 

"Velikansko zanimanje za Taycan nam kaže, da naši kupci in privrženci z enako velikim veseljem kot mi pričakujejo prvega električnega športnega Porscheja. "Zato smo povečali naše proizvodne kapacitete," je povedal Detlev von Platen, direktor prodaje in marketinga v Porsche AG. "Taycan bo v svojem segmentu najbolj športen in tehnično najbolj napreden avtomobil – torej pravi Porsche."