Tiguan prejel nemško nagrado za oblikovanje German Design Award 2017

 

Svet za oblikovanje je razglasil dobitnike nagrade German Design Award za leto 2017. Med letošnje nagrajence se je uvrstil tudi model znamke Volkswagen: novi Tiguan je zmagal v kategoriji "Prevoz"("Transportation") in prejel prestižno priznanje.

Za novi Tiguan je nagrada German Design Award že peto priznanje za izjemen avtomobilski dizajn v letošnjem letu. Volkswagnova ekipa oblikovalcev pod vodstvom Klausa Bischoffa je drugi generaciji priljubljenega kompaktnega športnega terenca nadela izrazito elegantne poteze. Pri tem je novi Tiguan v primerjavi s predhodnikom daljši, širši
in nižji. Nove dimenzije je med drugim omogočila modularna prečna platforma (MQB). Tiguan je tako s svojim profilom takoj prepoznaven kot SUV, svojstven pečat pa mu dajejo markantna proporcionalna razmerja in izrazito dinamičen dizajn. Na sprednjem delu mogočen in suveren celostni vtis poudarja enota iz mreže hladilnika in projekcijskih LED-žarometov (serijsko za izvedbo Highline).

Nemška nagrada German Design Award, ki jo podeljujejo od leta 2012,
sodi med najbolj priznane izbore s področja oblikovanja na svetu in uživa velik ugled tudi zunaj strokovnih krogov. Prestižno priznanje podeljuje Svet za oblikovanje. Mednarodno združenje, ki je bilo na pobudo nemškega zveznega parlamenta ustanovljeno leta 1953, tudi v svetovnem merilu sodi med vodilne kompetenčne centre za komuniciranje in upravljanje blagovnih znamk na področju dizajna.

Podelitev nagrade German Design Award bo 10. februarja 2017 v Frankfurtu.