Taksi Nissan NV200 nared za voznjo po Barceloni

Nissan je predstavil NV200 in študijsko vozilo e-NV200 v vlogi naslednje generacije taksijev za razširjanje avtomobilov z ničelno stopnjo izpustov v Španiji in bo sočasno krepil lokalno produkcijo avtomobilske industrije v Barceloni.

Predstavitvi novega taksija v Barceloni NV200, poleg katerega je bil na ogled postavljen tudi prihodnji taksi New Yorka, so prisostvovali župan Barcelone Xavier Trias, podžupan Antoni Vives, Jordi Vila, glavni direktor, zadolžen za prodajo vozil večjim voznim parkom in gospodarska vozila pri Nissan Evropa, ter Francisco Sauco, direktor, zadolžen za prodajo vozil večjim voznim parkom in gospodarska vozila pri Nissan Iberia.

NV200 je nova generacija kompaktnega dostavnika, primerna za najrazličnejše oblike uporabe na vseh koncih sveta. Najprej je na ceste zapeljal leta 2009 na Japonskem in v Evropi. Do danes, ko je NV200 na voljo že v več kot 40 državah, vključno s Kitajsko, Indijo in Indonezijo, jih je bilo globalno prodanih že več kot 135.000. Kupce še posebej navdušuje s prostorno notranjostjo, najboljšo porabo goriva v razredu, izjemnimi voznimi lastnostmi in atraktivnim dizajnom. Postavlja se tudi z nazivom Dostavnik leta, ki ga je prejel leta 2010. Njegovo izjemnost potrjuje tudi dejstvo, da so ga mestne oblasti v New Yorku izbrale za ekskluzivno vozilo prihodnje generacije legendarnih rumenih taksije. NV200 kot študijska izvedba črne barve pa je predstavil tudi posebej vpadljivo vizijo legendarnega Londonskega »black caba«.

Simbioza ljudi, vozil in narave. Tako Nissan definira okoljsko filozofijo, ki izhaja iz ustvarjanja družbe trajnostne mobilnosti. Tudi zato je Nissan resnično eko-inovator. Zavoljo Zemlje in bodočih rodov, ki bodo živeli na njej, deluje Nissan proaktivno s stalnim odgovarjanjem na okoljske in klimatske izzive z zmanjševanjem izpustov, ki so posledica uporabe njegovih vozil in njegove industrijske dejavnosti v ekosistem. Prav zato Nissan kupcem ponuja inovativne izdelke, s katerimi se ustvarja družba trajnostne mobilnosti