Športna oblika, navdušujoča vožnja in nizka poraba goriva vse to je Mazda6

Z našim novim vodilnim modelom, ki je na voljo kot limuzina ali karavan, je izkušnja pri vožnji pravcato razvedrilo, obenem pa izpostavljamo pomembnost privlačne oblike, ki iz vožnje naredi čustveno doživetje. S tehnologijo SKYACTIV pa Mazda6 združuje najnaprednejše varnostne lastnosti z izjemno nizko porabo goriva. Tako smo znova izzvali drugačnost in ustvarili okoljsko ter funkcionalno odličnost, ne da bi pri tem vplivali na užitek med vožnjo - ta ostaja energična, dopolnjuje pa jo vrhunska estetika.

Ta avto je oblikovan s stilom, ki izraža gibanje, medtem ko občudujete njegove športne poteze. Želeli smo, da stil oblikovanja karoserije že ob prvem pogledu izzove čustveno reakcijo. Zato je zunanjost tega avta izdelana v skladu z obliko ›KODO - duša gibanja‹. Obliko KODO je navdihnila elegantna moč in fascinantna agilnost geparda.To je avto, ki izraža športnost s pridihom vitalnosti in dinamičnosti. Stil oblikovanja karoserije vzbudi v vozniku vznemirljivo željo po užitku v vožnji, ki ga čaka.

Naši oblikovalci in inženirji so združili moči pri ustvarjanju športne in elegantne notranjosti avtomobila. Dosegli so še neverjetno kakovost zgradbe, raven ročne spretnosti in dovršene koordinacije oblikovnih elementov celotnega voznega okolja. Zdi se, da je vsaka komponenta mojstrsko umeščena in zlita z okoljem, od usnjenih sedežev po želji do avdio sistema Bose®, ki vam nudi še dodaten užitek med vožnjo. Naša osredotočenost na podrobnosti, vizualni vtis in občutek ob dotiku, intuitivna in ergonomična oblika vam vsak stik z avtom oplemenitijo tako, kot morajo. Notranjost avtomobila je oblikovana tako, da se lahko poistovetite z vozilom in občutite popoln nadzor nad njim.

Z novo Mazdo6 smo se osredotočili na vrhunsko izkušnjo pri vožnji, ki je možna le, kadar se voznik počuti kot eno z vozilom. S pomočjo tehnologije SKYACTIV, uporabljene pri motorju, menjalniku, karoseriji in šasiji, se dinamika vožnje prilagaja vašim željam. Občutili boste navdušujočo kombinacijo moči, odzivnosti in agilnosti. Znani smo po tem, da slavimo in poudarjamo užitek pri vožnji. Naši avtomobili slovijo po svojem vrhunskem obnašanju na cestišču. Tokrat smo uravnotežili prefinjeno in živahno gibanje, obenem pa smo vodilni v razredu glede na aerodinamične lastnosti, kar nudi vozniku občutek popolnega in brezhibnega nadzora. Zagotavljamo vam udobno in prijetno vožnjo - ne glede na razdaljo.

Vrhunska varnostna zmogljivost avtomobila je zagotovljena z uporabo naprednih materialov, ki sestavljajo lažjo in močnejšo karoserijo kot kdajkoli prej. Avtomobil je vodilni tudi glede na aktivne varnostne lastnosti. Opozorilo menjave voznega pasu se aktivira, če začnete zavijati s svojega voznega pasu. Sistem prilagodljivih prednjih žarometov zavrti luči v kot, samodejni izklop dolgih luči pa te izklopi, ko se vam iz nasprotne smeri bliža vozilo. Sistem za izogibanje trku vas opozori, če se preveč približate vozilu pred vami pri hitrosti 15-145 km/h in ustrezno prilagodi zaviranje. Mazdin tempomat pa ohranja varnostno razdaljo med vašim vozilom in vozili pred vami. Z naštetimi sistemi se lahko sprostite med vožnjo, saj ste vi in vaši sopotniki varni.

Popolnoma nova Mazda6 v celoti izkorišča potencial tehnologije SKYACTIV in vam nudi vrhunsko okoljsko zmogljivost v kombinaciji z izjemno nizko porabo goriva, hkrati pa boste neizmerno uživali v vožnji. Visoko zmogljivi motorji in menjalniki s tehnologijo SKYACTIV ter sistema i-ELOOP in i-stop (več o tem preberite spodaj) dopolnjujejo lahko, a močno KAROSERIJO SKYACTIV, kar uvršča ta avto med vodilne v gospodarni porabi goriva in nizkih izpustih CO2. Mazda6 pa se ponaša z enako ali boljšo močjo kot ostali avtomobili v tem segmentu. Znova smo izzvali drugačnost in izdelali avto, ki ga odlikuje napredna okoljska zmogljivost, ki ne vpliva na vozne lastnosti.