Škoda Kamiq: prvi pogled v notranjost

  • Škodin novi koncept notranjosti se nadaljuje z modelom Kamiq
  • Prostostoječ in dobro viden zaslon
  • Žlahtno oblazinjenje iz mikrovlaken in nove površine s kristalasto strukturo

Tik pred svetovno premiero novega Kamiqa na avtomobilskem salonu v Ženevi je Škoda prvič pokazala notranjost novega urbanega SUV-ja. Kamiqova notranjost ergonomijo in emocionalnost na impresiven način združuje z odlično prostornostjo, značilno za Škodine modele. Kamiq je drugi model češke avtomobilske znamke, v katerem je uporabljen novi koncept notranjosti.

Škodo Kamiq zaznamuje novi koncept notranjosti, ki ga je znamka prvič predstavila s konceptno študijo Vision RS. Karakterna linija okoli visoko umeščenega prostostoječega zaslona v voznikovem neposrednem vidnem polju sledi liniji pokrova motornega prostora, ustvarja pa tudi ergonomsko površino za dlan, s katero voznik upravlja zaslon na dotik. Ena od digitalnih posebnosti novega Škode Kamiqa je opcijska virtualna armaturna plošča (Virtual Cockpit) z 10,25-palčnim zaslonom, ki se uvršča med največje v tem avtomobilskem segmentu. Na novo zasnovana instrumentna plošča povzema emocionalne elemente zunanjosti. Stranske prezračevalne šobe na zunanjih straneh segajo v vrata in s tem optično poudarjajo občutek Kamiqove prostornosti.

Nova struktura površin, tople barve in ambientna osvetlitev
Instrumentna plošča z novimi velikimi dekorativnimi elementi in sprednje vratne obloge imajo kakovostno, z mehko peno podloženo površino z novo, specifično teksturo, ki spominja na kristalaste strukture in bo tudi v prihodnje zaznamovala dizajn znamke Škoda. Za prijetno vzdušje v notranjosti skrbi ambientna osvetlitev, ki bo na voljo v bakreni, rdeči ali beli barvi. Te optično poudarjajo barvne odtenke in barvne kontrastne šive sedežnih prevlek. Opcijsko je na voljo oblazinjenje iz žlahtnih mikrovlaken Suedia. Za dodatno udobje v novem Škodi Kamiqu skrbi opcijsko ogrevanje vetro¬branskega stekla, zadnjih sedežev in volana.

Veliko prostora po zaslugi dolge medosne razdalje
Škoda Kamiq, ki je zasnovan na prečni modularni platformi (MQB), v slogu znamke ponuja odlično notranjo prostornost. Osnovo za to predstavlja dolga medosna razdalja, ki meri 2.651 milimetrov in zaradi katere je na zadnjih sedežih izjemno veliko, kar 73 milimetrov prostora za kolena. Prostornina prtljažnika znaša 400 litrov. Če podrete zadnja sedežna naslonjala, se kapaciteta prtljažnika poveča na 1.395 litrov.

Svetovna premiera novega Škode Kamiqa bo od 5. do 17. marca 2019 na ženevskem avtomobilskem salonu.