Sedež skupine PSA v Severni Ameriki

 

  • Severnoameriški sedež skupine PSA bo začel obratovati meseca februarja.
  • Zadnji korak 10-letnega načrta bo zaznamoval postopno pridružitev skupine PSA severnoameriškemu trgu.
  • Ekipi se bodo pridružili visoko usposobljeni posamezniki, ki bodo pripomogli k rasti skupine PSA na širših področjih poslovanja.

Skupina PSA se je odločila svoj severnoameriški sedež ustanoviti v Atlanti, v okrožju Fulton ameriške zvezne države Georgie. Sedež bo začel obratovati februarja 2018. Glavna delovna skupina, ki bo zadolžena za izgradnjo strategije in usmerjanje njenega izvajanja, je že sestavljena. Za sedež v Atlanti se je skupina odločila po več mesecih raziskav, opravljenih širom cele države z namenom, da bi našli optimalno ravnovesje med poslovnim okoljem, življenjskim standardom in delovno silo.

"Navdušeni smo, da je skupina PSA - drugi največji proizvajalec avtomobilov v Evropi in eden izmed najboljših ponudnikov mobilnost na svetu - izbrala Atlanto za svoj severnoameriški sedež," je dejal guverner Deal po obisku v Franciji konec leta 2017. "Skupina PSA se bo pridružila nenehno rastoči družini avtomobilskih proizvajalcev in dobaviteljev, ki delujejo pri nas v Georgi. Ta napoved je velika zmaga za našo državo in še en dokaz o privlačnosti našega poslovnega okolja in naše infrastrukture."

"Preučili smo čisto vse vidike skupnosti v Atlanti in ugotovili, da je najbolj primerna lokacija za nas," je povedal Larry Dominique, direktor PSA za Severno Ameriko. "Celotno poslovno okolje, življenjski standard in univerzitetni sistem so sicer igrali zelo pomembno vlogo pri naši odločitvi, vendar smo zaradi naših edinstvenih potreb na področju tehnologije, inovacij, povezanih z mobilnostjo in avtomobilske kulture v končni fazi za najbolj primerno lokacijo izbrali Atlanto."

Aprila 2016 je skupina PSA najavila svoj povratek na ameriški trg v okviru treh faz projekta, ki je bil objavljen v strateškem načrtu Push to Pass: v prvi fazi vzpostavitev storitev za mobilnost, zatem storitev za mobilnost z vozili skupine PSA in v končni fazi maloprodajno trženje vozil. Prva faza je bila lansirana oktobra 2017 v Seattlu z mobilno platformo Free2Move, ki bo v kratkem razširjena tudi v ostala ameriška mesta. Aplikacija nudi uporabnikom dostop do široke palete rešitev za mobilnost, kot so avtomobili, skuterji ali kolesa za deljeno rabo.

"Nahajamo se v osrčju avtomobilske industrije Severne Amerike in z velikim navdušenjem pozdravljamo skupino PSA pri nas v Georgi," je izjavil Pat Wilson, komisar GDEcD (oddelek za ekonomski razvoj države Georgie). "Ko smo pred nekaj tedni z guvernerjem Dealom obiskali skupino PSA v Parizu, smo hitro spoznali, da bi lahko skupina PSA postala fantastičen adut naše avtomobilske skupnosti."