Renault Premium Truck Racing 2013: varčna poraba goriva, pristno tekmovalno zvdušje

Po prodajnem uspehu prve posebne serije iz leta 2011 bo Renault Trucks obnovil serijo Renault Premium Truck Racing z različico 2013. Vozilo ohranja vse svoje prednosti: premium_truck_racing1zunanji in notranji dizajn, ki spominja na zmage ekipe Renault Trucks-MKR Technology na evropskem tekmovanju v dirkanju tovornjakov, prav tako pa ne manjkajo cestne zmogljivosti modela Renault Premium Route, ki je zmagovalec na področju nizke porabe goriva.

Renault premiumtruck racingPri zmagovalni ekipi ne gre zamenjati zasedbe. Nov evropski ekipni naslov v tekmovanju tovornjakov Truck Race 2012, ki ga je v oktobru osvojila ekipa Renault Trucks-MKR Technology, je spodbudil Renault Trucks, da obnovi svojo ponudbo. Renault Premium Truck Racing 2013 je na voljo kot vlečileco 4x2 (ali 6x2 za britanski trg) z motorjem DXi11 s 460 KM in avtomatiziranim menjalnikom Optidriver+.

Nova posebna serija zagotavlja posebno vozno izkušnjo, ki ustvarja dirkaško okolje ter obenem vključuje tudi uspešne značilnosti v cestnem prometu in nizko porabo modela Renault Premium Route. Zunanjost vozila je privzeta iz tekmovalnega športa in se ponaša s številko 01, zmagovalnim simbolom in številko francoskega departmaja Ain, kjer je kraj proizvodnje tovornih vozil Bourg-en-Bresse. Vozilo je opremljeno z aluminijastimi platišči, zunanjimi ogledali v barvi karoserije in črno rešetko hladilnika z rdečo obrobo, ki še močneje poudarja dinamiko vozila. V notranjosti vozila voznika pričakajo ekskluzivne sive sedežne prevleke s simbolom „Renault Trucks Racing“ ter volanski obroč, preoblečen v rdeče usnje.