Renault e.dams osvojil Hong Kong ePrix

 

Moštvo Renault e.dams je tretjo sezono prvenstva FIA formule E začelo veličastno. S sedmo zmago Sébastiena Buemija v tem razredu in četrtim mestom Nica Prosta v dirki za Hong Kong ePrix je moštvo novo sezono začelo s 37 točkami in je pred moštvoma ABT Schaeffler Audi Sport in Andretti Formula E, ki imata po 18 točk.

Buemi je dirko začel s četrtega startnega mesta in napredoval s samozavestnim in zrelim dirkanjem; eno mesto si je priboril, drugo je pridobil, ko se tekmec ni mogel izogniti zapletu na stezi, v vodstvo pa je prešel zahvaljujoč strategiji postanka v boksu. Z zmago v uvodni dirki prvenstva je Buemi dobil 25 točk, njegov prvi tekmec - tudi iz minule sezone - Lucas di Grassi pa jih ima 18.

Če je bila dirka za Buemija dobro obvladana, je bila za Nica Prosta ognjevita od starta do cilja. Prost jo je začel z desetega startnega mesta, potem pa v prvem krogu zaradi težav z izbirnim stikalom nazadoval in za povrh v gneči dobil še udarec spredaj in zadaj. Ko je lahko izbral pravi način, je Nico pognal in se tako uspešno mimo tekmecev, da je v cilj pripeljal na četrtem mestu in le slabi dve sekundi oddaljen od uvrstitve na stopničke.

Bolj zgodaj istega dne so bile kvalifikacije zelo napete. Zaradi zapletov v prvi, drugi in tretji skupini je bila zamuda že tolikšna, da so morali odpovedati finalni del Superpole, kar je za Renault e.dams pomenilo, da je imel Buemi četrto, Prost pa deseto startno mesto.

Moštvo Renault e.dams, Buemi in Prost bodo naslednjič dirkali 12. novembra v Maroku, kjer bo druga dirka sezone za Marakeš ePrix.