Renault Captur: urbani križanec, ki bo spremenil vsakdanjik

Kot priča strnjen niz inovacij že vse od leta 1898, je Renault nenehno preverjal ustaljene vzorce v avtomobilski panogi in vedno znova izzival konvencionalno mišljenje s postavljanjem potreb kupcev v osredje vsakega novega projekta.

Danes Renault predstavlja Captur, prvega urbanega križanca te znamke, ki bo prepoznaven po zagotavljanju najboljših lastnosti treh različnih segmentov:

  • izrazni obliki in položaju voznika po vzoru športnih terencev,
  • bivalnostjo in prilagodljivostjo prostora za potnike na ravni enoprostornikov,
  • okretnostjo in voznim užitkom kompaktne kombi-limuzine.

Že kmalu po prenovi modela Clio je Renault s predstavitvijo Capturja naredil nov korak v pospešenem uvajanju nove oblikovne istovetnosti znamke pod vodstvom Laurensa Van den Ackerja.

"Renault Captur je kompakten križanec neagresivnega, a poudarjeno praktičnega značaja. To je avtomobil z značilnimi Renaultovimi geni in odlikami…" Benoît Bochard, produktni direktor za avtomobile segmentov A in B.

 

Renault Captur, na zunaj križanec

Gladke, tekoče in uravnotežene poteze Renaulta Captur izražajo čvrst, ne pa tudi bahaški značaj. Njegova čvrsta in plemenita oblika je navdih našla v oblikovalski študiji Captur, po kateri je Renault povzel tako duh kot tudi njeno evokativno ime. Poteze novega Renaultovega križanca vzbujajo simpatijo, s strani pa zaradi močno naprej potegnjenega in položnega vetrobranskega stekla naredi poudarjeno dinamičen vtis.

S kompaktno zunanjo obliko, večjo oddaljenostjo od tal, velikimi kolesi in zaščitnima obrobama pragov bo Captur kos vsem potrebam in izzivom na vsakodnevnih poteh.

Renault Captur bo možno prilagajati osebnim željam in okusom, izvirna paleta dvobarvnih izvedb karoserije pa zagotavlja kontrast med streho in stebrički v eni ter spodnjim delom karoserije v drugi barvi.

 

Renault Captur, znotraj enoprostornik

Svojim kompaktnim meram navkljub (dolžina: 4,12 m) Renault Captur daje pristen občutek prostornosti in dobre bivalnosti, ki ga podkrepi močno naprej potegnjeno vetrobransko steklo, potrjujejo pa notranje mere.

Imenitno urejen in barvit prostor za potnike je topel in sproščujoč, ta prvi vtis pa okrepijo izbrani dodatki, ki kupcu omogočajo tudi osebno izbiro barv in vzorcev za razne notranje obloge.

Renault Captur se ponaša tudi s funkcionalnostjo in udobnostjo enoprostornika: visokim položajem voznika, velikim prtljažnikom, prilagodljivo notranjo ureditvijo in domišljenimi odlagališči.

Renault Captur bo imel serijsko opremo na ravni avtomobila višjega segmenta: kartico za prostoročen vstop in zagon motorja ter sistema za pomoč pri speljevanju navkreber in za pomoč pri parkiranju zadaj.

Prav tako bo na voljo nova povezljiva na armaturno ploščo nameščena tablica Renault R-Link z zaslonom na dotik in sodobno zvočno napravo s šestimi zvočniki, povezljivostjo Bluetooth® vključno s funkcijo audio-streaming ter hi-fi zvočnim sistemom Arkamys®.

 

Renault Captur, okretnost in vozni užitki kompaktne kombi-limuzine

Renault Captur je izdelan na isti konstrukcijski osnovi kot Novi Clio, čigar vozne lastnosti veljajo za vzor v segmentu B. Zaradi tega ponuja dinamične lastnosti na najvišji ravni, najsi gre za lego na cesti, odzivnost motorja, okretnost ali prednosti kompaktnih mer.

Z bencinskimi in dizelskimi motorji, ki imajo najnovejše tehnologije Renaulta, bo med najboljšimi v razredu tako po porabi goriva kot tudi po izpustu CO2, ki bo segal od komaj 96 g/km navzgor.

Captur bodo izdelovali v Renaultovi tovarni Valladolid v Španiji, javno pa bo razkrit na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi marca letos.