Renault Trucks je ponudbo Renault Kerax 8×4 XTREM na evropskem trgu razširil še z različico s 24-palčnimi kolesi

Renault Trucks je svojo ponudbo vozil Renault Kerax 8x4 XTREM na evropskem trgu razširil še z različico s 24-palčnimi kolesi. To vozilo Renault Kerax, ki je še posebej primerno za uporabo v najtežjih razmerah na gradbišču in lahko sprejme do 50 ton tovora, je prvo evropsko gradbeno vozilo s 24-palčnimi kolesi, ki je prejelo dovoljenje za uporabo v javnem cestnem prometu.

Po predstavitvi na evropskem trgu v letu 2012 stopa Renault Trucks danes še korak dlje in ponuja različico tega vozila s 24-palčnimi kolesi. „Po zaslugi prilagojenega odmika od tal in večjega vstopnega in izstopnega kota je Renault Kerax 8x4 XTREM s 24-palčnimi kolesi zdaj še zmogljivejši za terensko vožnjo“, poudarja Patrice Roeser, vodja oddelka gradbenih vozil. „In s svojimi še robustnejšimi platišči in pnevmatikami, ki so še bolje kos nepredvidljivosti težkih posegov, je še zanesljivejši kot doslej.“ kerax_xtrem_24_450

Renault Kerax 8x4 XTREM s 24-palčnimi kolesi je trenutno edino evropsko vozilo s kolesi te velikosti, ki premore dovoljenje za uporabo v cestnem prometu (v okviru veljavnih predpisov). „To vozilo strankam ne ponuja le prednosti zaradi svoje robustnosti in sprejemanja do 50 ton tovora, ampak ga je mogoče povsem brez težav premestiti z enega gradbišča na drugo, saj ima kot edino tovrstno vozilo na evropskem trgu dovoljenje za vožnjo v javnem cestnem prometu. To je bistvena stroškovna prednost, ki za naše stranke pomeni veliko boljšo odzivnost,“ je še dodal Roeser.

Renault Kerax 8x4 XTREM s 24-palčnimi kolesi se je že uveljavil na mednarodnem trgu, kjer ga Renault Trucks ponuja za delo na posebno neprevoznem terenu, zlasti v Zahodni Afriki pri gradnji oljnega cevovoda ali pri gradnji cest in v Čilu v rudnikih andskih Kordiljer na 4.500 metrih nadmorske višine. Renault Kerax 8x4 XTREM s 24-palčnimi kolesi je po vsej Evropi (razen Nemčije) na voljo z medosno razdaljo 4.350 mm oz. 4.500 mm. Serijsko je opremljen s pnevmatikami Michelin X® Works™.

Poleg tega je Renault Kerax 8x4 XTREM dobavljiv tudi z 22,5-palčnimi kolesi in vso opremo za opravljanje težkih nalog: ojačanim podvozjem z dvojnimi vzdolžnimi nosilci, ki segajo od motorja do konca zadnje preme, robustnim vzmetenjem s štirimi paraboličnimi vzmetmi ter ojačano pogonsko osjo s tehnično nosilnostjo 36 ton. Vozilo je nadvse primerno za transport velikih bremen na vseh terenih in pri najtežjih razmerah uporabe.