Prvi test za Renault Eurocup 2013

Minuli teden sta se prvega letošnjega treninga v Imoli udeležila tudi oba nova mlada talentirana voznika, Ivica Pulić in Niki Belohradski, ki se bosta v letošnji sezoni pomerila še s 36 drugimi dirkači v WORD SERIES BY RENAULT – EUROCUP CLIO 2013.

V tem tekmovanju, ki poteka na zelo visoki ravni, bosta sedla za volan povsem novega dirkalnika Clio Cup RS 2013 z ekipo LEMA RACING, ki je bila izbrana med 19 ekip v Evropi.

Ivica se je hitro privadil na sicer dirkalnik Clio Cup prejšnje generacije in počasi spoznaval progo Enza in Dina Ferrarija. Po kratkem postanku se je za volan dirkalnika usedel Niki, ki je prvič sedel za volanom Clia. Spoznaval je progo, počasi tudi dirkalnik, kar se je poznalo iz kroga v krog. Počasi se je pričel približevati Ivici po izmerjenih časih. Nočno deževje je pustilo za seboj mokro stezo, tako da so bili začetni krogi prevoženi z pnevmatikami za mokro stezo. Ko se je steza delno posušila, so dežne zamenjali za pnevmatike za suho stezo, kar se je pokazalo tudi pri časih. Po nekaj krogih po suhi stezi se je zopet ulilo in potrebno je bilo ponovno zamenjati pnevmatike za dež. Razen slabega vremena sta bila oba nova voznika moštva LEMA Racing zadovoljna s prvim treningom.

Prvi povsem novi pokalni Renault Clio RS Cup bo v Slovenijo prišel ob konuc marca, drugega ekipa pričakuje v začetku aprila.