Prenovljeni Renault Twingo: bolj zabaven in prefinjen kot kdajkoli

Prenovljeni Twingo je bolj prefinjen, enako zabaven in okreten, moderniziran in ima spremenjeno podobo! Znotraj in zunaj prinaša nove možnosti za prilagoditve osebnemu okusu. Z novim ekosistemom Renault EASY CONNECT je dobil tudi najnovejše možnosti povezljivosti. Novi Twingo je na voljo s tremi pogonskimi sklopi z bencinskim motorjem.

Zahvaljujoč zasnovi z motorjem v zadku ima prenovljeni Twingo obračalni krog s polmerom samo 4,30 metra, kar je najmanj na trgu. Zaradi kompaktnih mer (dolžina 3,61 m) je v mestnem vrvežu okreten, za parkiranje pa mu zadostuje že žepna površina.

Natančno in občutek varnosti vzbujajoče podvozje prenovljenega Twinga ponuja dinamično vožnjo. Novi motor SCe 75 zagotavlja najboljše razmerje med užitkom v vožnji in porabo goriva. Motor TCe 95, ki je na voljo tudi s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko EDC, kar je edinstvena ponudba v tem segmentu, omogoča živahen pobeg iz mestnega okolja.

Kot jedro ekosistema Renault EASY CONNECT sta v prenovljeni Twingo vgrajeni dve multimedijski napravi: R&Go in EASY LINK. V povezavi s pametnim telefonom Apple ali Android ti napravi omogočata uporabo najbolj priljubljenih storitev, kot so Waze ali Google Maps za navigacijo ter Deezer, Spotify ali Apple Music za poslušanje glasbe.

S kombiniranjem karoserijskih barv (vključno z novima barvama mango rumeno in kremenovo belo), barvnimi paketi za notranjost in zunanjost, nalepkami in šestimi vrstami platišč, ki so v ponudbi, je možno sestaviti več sto izvedenk Twinga.

S petimi vrati in povsem zložljivim sovoznikovim sedežem Twingo ponuja 2,31 metra dolg prostor za prevažanje večjih kosov, kar je rekord, ki mu ga lahko zavidajo tudi modeli iz višjega razreda. Voznik bo cenil novo osrednjo konzolo in bolj ergonomična mehanizma za odpiranje pokrova spredaj in vrat prtljažnika.

Prenovljeni Twingo svoje potnike varuje s programirano zmečkljivimi območji okrog varnostne kletke, štirimi varnostnimi blazinami in varnostnimi pasovi z zategovalniki. Elektronska pomagala za vožnjo vključujejo opozorilnik za prehajanje oznak voznega pasu in pomoč pri speljevanju navkreber.

Popolnoma predrugačen prednji odbijač ima bolj izrazite poteze, lakirana površina je večja, v rob žarometov pa sta vgrajeni dnevni luči s svetilnimi diodami, razporejenimi v obliki črke C. Grafična podoba maske prispeva k vtisu večjega avtomobila, ki ga posebno okrepita stranski reži za zajem zraka. Najbogatejši paket opreme vključuje kromaste dodatke, ki dajo avtomobilu bolj plemenit videz.

Značilni svetlobni pečat znamke Renault je uveden z žarometoma, v katerih zunanji rob sta vgrajena niza svetilnih diod v obliki črke C, ki služijo za dnevne luči in smernika. Ta tehnologija je edinstvena v segmentu malih mestnih avtomobilov in prispeva k prepoznavno moderni in šik podobi prenovljenega Twinga.

Zadnji odbijač je preoblikovan in oplemeniten z dekorativnimi nalepkami. Svetlobni pečat v obliki črke C je vgrajen tudi v zadnji svetili. Zaradi vgradnje bolj priročnega ročaja je vrata prtljažnika odslej možno odkleniti in odpreti z eno samo kretnjo.

Oblika odločilno vpliva na aerodinamične lastnosti avtomobila. Stranski reži v prednjem odbijaču zrak usmerjata v blatniška koša. Za 10 milimetrov manjši odmik od tal in okrov zadnjega dela podvozja prav tako pomagata zmanjšati zračni upor. Reža za zajem zraka na boku, ki jo imajo zdaj vse izvedenke, izboljšuje hlajenje motorja in Twingu daje še bolj odločen videz.

Sadna in intenzivna Mango rumena barva odločno izpostavlja zabaven in neobičajen značaj prenovljenega Twinga.

Biserno bela barva ima plemenito šik noto, ki Twingu zagotavlja še več elegantnosti.

Preostalih šest poživljajočih karoserijskih barv: črna Etoile, rdeča Flamme, siva Cosmic, bela Crista, zelena Pistacija in modra Pill.

Prenovljeni Twingo izžareva eleganco z lučmi s svetilnimi diodami, ki so že serijske v vseh različicah. Od drugega paketa opreme naprej so opazni serijski zunanji ročaji vrat in ohišji zunanjih ogledal v barvi karoserije.

Najbogatejši paket opreme vključuje mnoge prefinjene elemente:

-         kromasto dekoracijo maske,

-         zaščitni bočni letvi v barvi karoserije,

-         kromaste obrobe zaščitnih bočnih letev in zadnjega odbijača,

-         bočni nalepki s tremi vzorčastimi črtami,

-         srednja stebrička s sijajno črno površino,

-         15-palčna lita in brušena platišča Argos ali Venetian.

Prenovljeni Twingo lahko svoj videz popestri z novimi možnostmi prilagajanja osebnim okusom:

-         barvni paket: obroba maske, ohišji zunanjih ogledal, bočne zaščitne letve in obrobe na zadnjem odbijaču kristalno bele, rdeče ali mango rumene barve,

-         bočne nalepke Tricolore, Pike in Cosmic bele ali črne barve,

-         16-palčna lita in brušena platišča Juvaquatre ali nova 16-palčna platišča Monega.

Prenovljeni Twingo ima predelano in bolj funkcionalno osrednjo konzolo z nastavljivim držalom, ki lahko pokonci drži bodisi čašo pijače ali pametni telefon. V prid boljši dosegljivosti so na osrednji konzoli tudi dve vtičnici USB in ena »Jack« ter gumbi za upravljanje naprave Stop & Start ter regulatorja in omejevalnika hitrosti.

Nova kolekcija modernejših glav prestavne ročice prav tako prispeva k svežemu občutku v prostoru za potnike.

Predal za rokavice je zdaj v vseh izvedenkah zaprt, polica zadaj pa je preoblikovana in okrepljena. Vse te izboljšave v prenovljenem Twingu zagotavljajo boljšo zaznavno kakovost.

Razsežen in funkcionalen prostor je na voljo že od prvega paketa opreme. Drugi paket ima serijsko tudi ročno klimatsko napravo in radijski sprejemnik, ki je združljiv s prilagodljivo aplikacijo R&Go za pametne telefone.

V najbogatejšem paketu opreme sta dodana nova multimedijska naprava EASY LINK s 7-palčnim zaslonom in ekskluzivno oblazinjenje. Armaturna plošča ima belo lakirane dekorativne obrobe, nasloni za roke na vratih pa imajo za boljše udobje in večjo prefinjenost prevleke z okrasnimi šivi.

Enako kot za zunanjost so tudi za notranjost na voljo barvni paketi (črn, rdeč in rumen), ki pomenijo spremembo barve obrob instrumentne plošče, zračnikov in prestavne ročice ter vstavkov na volanu. Okrasni šivi tudi lahko rahlo odražajo izbrano barvo.

Ker Renault verjame v poenostavitev uporabe avtomobilov zahvaljujoč povezljivosti vozil, oznako Renault EASY CONNECT postopoma uvaja v vsa svoja vozila.

Ta ekosistem tvorijo povezljive storitve z uporabo novih tehnologij. Razvili so jih v okviru Zveze in njenih partnerjev, na voljo pa so preko mobilnih aplikacij in multimedijskih sistemov.

Ta nova naprava temelji na tablici z 18 cm (7˝) zaslonom visoke ločljivosti na dotik in ima poudarek na enostavnosti uporabe ter ergonomičnosti. Njen uporabniški vmesnik deluje tekoče, razpoložljive bližnjice pa zmanjšujejo število klikov, ki so potrebni za preklapljanje med funkcijami.

S serijsko vključenostjo funkcij Apple CarPlay in Android Auto novi zasloni naprave lahko služijo za posnemanje uporabnikovega pametnega telefona. Možno je enostavno in varno dostopati do združljivih aplikacij, na primer za navigacijo ali poslušanje glasbe.

Prostoročno telefoniranje olajšuje izboljšan zvok, dvojni mikrofon pa omogoča filtracijo hrupa okolice in reproducira glas. Prav tako je izboljšana tudi reprodukcija zvoka zaradi vgradnje dodatnih dveh visokotonskih zvočnikov.

V prihodnje bo Renault EASY CONNECT obogaten z inovativnimi funkcijami za čim boljšo izkušnjo uporabnikov.

-         Uvedena bo povezljiva navigacija, za katero bo skrbel TomTom, obogatena pa bo s podatki baze Google Places za enostavnejše in učinkovitejše iskanje ciljev poti.

-         Posodobitve na daljavo ("Over The Air") bodo uporabnikom omogočale enako enostavno posodabljanje aplikacij in storitev kot na njihovih pametnih telefonih.

-         Uvedba aplikacije MY Renault za pametne telefone za ohranitev stalne povezanosti z vozilom in pooblaščenimi prodajalci Renault, za upravljanje poti na daljavo, iskanje vozila in druge storitve, ki bodo olajšale vsakdanjo rabo.

Brezplačna aplikacija R&Go pametni telefon z operacijskim sistemom iOS ali Android spremeni v uporabniku prijazno multimedijsko napravo, ki omogoča varno vožnjo.

Nastavljiv prikaz in za uporabo med vožnjo optimizirana ergonomičnost omogočata dostopanje do raznolikih okolij aplikacije.

-         Navigacija: izbira med najnovejšimi storitvami kot so Waze (zdaj povsem vključen v R&Go), Google Maps in Apple Plans.

-         Glasba: radijski sprejemnik UKV, storitve prenosa glasbe (streaming) kot sta Spotify in Apple Music.

-         Telefon: intuitivno klicanje in (strojno) branje prejetih besedilnih sporočil na glas.

-         Vozilo: vgrajeni računalnik avtomobila, merilnik vrtljajev in nastavljanje parametrov vožnje za funkcijo Renault eco2.

Za prenovljeni Twingo so na voljo trije pogonski sklopi s trivaljnimi bencinskimi motorji: SCe 75, TCe 95 in TCe 95 EDC. Ti pogonski sklopi izpolnjujejo okoljske norme 6D in se ponašajo z najnovejšimi tehnologijami, med katerimi sta tudi naprava Stop & Start in sistem pomoči pri speljevanju navkreber.

Novi bencinski motor SCe 75 je močnejši od predhodnika in izstopa z zagotavljanjem užitka v vožnji, ki je popolnoma primeren za vožnjo po mestu. Največji navor 92 Nm poskrbi, da je Novi TWINGO izrazito udoben za vožnjo v urbanem okolju. Poleg tega, da naredi vožnjo prijetno, ima omejeno porabo goriva in nižji izpust CO2. Ta motor je na voljo v kombinaciji s petstopenjskim ročnim menjalnikom.

Z enakim menjalnikom ali s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom EDC – slednji je edinstven v tem segmentu – je možno dobiti motor TCe 95, katerega največji navor znaša 135 Nm. Turbo polnilnik mu omogoča večjo odzivnost in boljše pospeševanje pri nizkih vrtljajih, s tem pa poudari občutek športnosti tako v mestu kot na odprti cesti. Ta motor ima nov izpušni sistem in kompresor s spremenljivo prostornino, kar zmanjšuje porabo.