Prenovljeni Mercedes-Benz razred V

  • Leta 2014 se je razred V Mercedes-Benz premierno predstavil s povsem novim pristopom k obliki, profilu vrednot, udobju in varnosti v segmentu enoprostorskih vozil. Koncept je postal prava uspešnica: približno 209.000 prodanih vozil razreda V od vstopa na trg leta 2014, prodajni rekord leta 2018 z okoli 64.000 prodanimi vozili, ena od najmlajših skupin kupcev vozil znamke Mercedes-Benz in uspešna globalna širitev, predvsem v Aziji. Na začetku leta 2019 je Indija postala najnovejši trg za razred V in s tem pomemben člen v enačbi uspeha. Aktualna posodobitev prinaša osvežujoče ozračje v že tako uspešen model. Poudarki vključujejo preoblikovano in izrazito podobo sprednjega dela, uvedbo generacije štirivaljnih dizelskih motorjev OM 654 – pri čemer je V 300 d nova najzmogljivejša pogonska različica s 176 kW (239 KM) (kombinirana poraba goriva 6,1–5,9 l/100 km, kombinirane emisije CO2 161–155 g/km)1 – nov samodejni menjalnik 9G-TRONIC ter varnostne in asistenčne sisteme, ki izpolnjujejo zahteve najnovejšega tehnološkega razvoja, npr. aktivni zavorni asistent.

Nova oblika in še več udobja

Oblikovna privlačnost in profil vrednot razreda V sta v tem segmentu prvovrstna. Oblikovalci v Stuttgartu so s serijo usmerjenih ukrepov oblikovali novo podobo enoprostorskega vozila, ki sledi izraznemu jeziku aktualnih osebnih vozil Mercedes-Benz. Prenovljeni razred V ima zaradi novega sprednjega dela širšo postavo in še močnejšo vizualno navzočnost. To je rezultat nove oblike odbijača z osupljivimi režami za dovod hladilnega zraka in nove diamantne strukture maske hladilnika. Mercedesova zvezda je postavljena sredinsko na maski hladilnika in obrobljena z dvema srebrnima letvicama. Koncept individualnega prilagajanja s privlačnima linijama AVANTGARDE in EXCLUSIVE ter številnimi oblikovnimi paketi ostaja, pri tem pa s preobrazbo linija AMG postaja vizualno osupljivejša: vključuje namreč novo masko hladilnika v obliki diamanta s kromirano mrežo in tako izriše posebej športni poudarek.

Nova barvna laka v grafitno sivi kovinski in selenitno sivi kovinski izvedbi povečujeta paleto priljubljenih črno/belih tonov. Prav tako je nov jekleno moder barvni zaključek. Prenovljeni razred V je z novo opcijsko hijacintno rdečo kovinsko barvo posebno vznemirljiv. Štiri nove oblike platišč iz lahke kovine zagotavljajo izjemen, avantgarden videz. Na voljo so 17-palčna platišča iz lahke kovine s 5 dvojnimi prečkami v črni barvi z visokim sijajem in 18-palčna platišča iz lahke kovine v tremolitno sivi barvi z visokim sijajem in 5 dvojnimi prečkami oziroma v črni barvi z visokim sijajem in 5 prečkami. Vrhunec portfelja novih platišč je črna 19-palčna izvedba iz lahke kovine z 10 kraki v visokem sijaju.

Notranjost prenovljenega razreda V sledi trendu sodobnosti in jasnosti. Preobrazba razreda V se izkazuje z novimi režami za dovod zraka, ki imajo bolj športen turbinski videz, in novimi številčnicami kombiniranega inštrumenta. Prečiščena zasnova kombiniranega inštrumenta voznikom omogoča boljšo preglednost. Novo oblazinjenje in napa usnje v izvedbi Tartufo za opremo podarjata sodobnost in eleganco. Z usnjem Lugano in napa usnjem, ki sta na voljo v črni in svilnato bež barvi, ter črno tkanino Santos je skupno na voljo šest različnih izvedb oblazinjenja v svetlih in temnih barvah. Kot sodoben in eleganten lahko opišemo tudi nov okrasni element v črtastem videzu, ki krasi armaturno ploščo in stranske obloge. Okrasni elementi v videzu klavirskega laka, ebenovine, karbonskih vlaken in brušenega aluminija ostajajo.

Posodobitev zajema tudi poseben element udobja za potnike na zadnjih sedežih. Podobno kot v razredu S, luksuzni sedeži za prvo vrsto zadnjih sedežev iz sklopa dodatne opreme razvajajo s funkcijami nagiba in masaže ter klimatizacije. Tako je vožnja v prenovljenem razredu V – npr. če se uporablja za posebne prevoze – sproščujoča in blagodejna.

Nov motor, nov menjalnik – moč in učinkovitost

Prenovljeni Mercedes-Benz razred V je opremljen s štirivaljnim dizelskim motorjem OM 654, ki je na voljo s tremi izvedbami izhodne moči:

  • V 220 d s 120 kW (163 KM) in 380 Nm; (kombinirana poraba goriva 6,2–6,0 l/100 km, kombinirane emisije CO2 162–157 g/km)1
  • V 250 d s 140 kW (190 KM), 440 Nm; (kombinirana poraba goriva 6,1–5,9 l/100 km, kombinirane emisije CO2 161–155 g/km)1
  • in – novim najzmogljivejšim motorjem v segmentu – V 300 d s 176 kW (239 KM) in 500 Nm navora (kombinirana poraba goriva 6,1–5,9 l/100 km, kombinirane emisije CO2 161–155 g/km)1.

V fazi pospeševanja lahko motor V 300 d za kratek čas poleg 500 Nm navora ponudi dodatnih 30 Nm (funkcija »overtorque«). V 300 d pospeši od 0 do 100 km/h v do 7,9 sekunde. Doseže lahko največjo hitrost 220 km/h.

Nova generacija motorjev je še učinkovitejša in čistejša ter obenem ponuja manjše vrednosti hrupa in vibracij. Delovanje motorja je v notranjosti prijetno tiho, moteče vibracije pa manjše.

Med inovativnimi elementi nove generacije motorjev so kombinacija aluminijastega ohišja in jeklenih batov, postopek stopenjskega zgorevanja v komori rotacijskega batnega motorja in premaz sten valjev NANOSLIDE® za manjše trenje v motorju. Učinkovitost teh ukrepov se očitno kaže v npr. okoli 13-odstotnem prihranku goriva pri novem V 250 d v primerjavi s predhodnikom.2

Večina komponent, ki so pomembne za zmanjšanje emisij, je nameščenih neposredno na motor. Celostni tehnološki pristop, ki vključuje nov postopek stopenjskega zgorevanja v komori rotacijskega batnega motorja, dinamično večsmerno vračanje izpušnih plinov v valj in povezano naknadno obdelavo izpušnih plinov, prinaša manjšo porabo goriva in nižje vrednosti emisij. Zaradi bližine motorja in izoliranega položaja komponent ima sistem za naknadno obdelavo izpušnih plinov majhne toplotne izgube in boljše pogoje za delovanje.

Prvič je na voljo tudi samodejni menjalnik 9G-TRONIC. Namesto menjalnika 7G-TRONIC je tu posebej uglajen in učinkovit samodejni menjalnik s pretvornikom navora, ki je del serijske opreme za V 300 d (kombinirana poraba goriva 6,1–5,9 l/100 km, kombinirane emisije CO2 161–155 g/km)1 in V 250 d (kombinirana poraba goriva 6,1–5,9l/100 km, kombinirane emisije CO2 161–155g/km)1 ter kot dodatna oprema na voljo za V 220 d (kombinirana poraba goriva 6,2–6,0 l/100 km, kombinirane emisije CO2 162–157 g/km)1. Voznik lahko s stikalom DYNAMIC SELECT izbira med voznima programoma »Comfort« in »Sport« in s tem prilagaja lastnosti pretikanja. Na voljo je tudi način »Manual«, ki vozniku omogoča ročno pretikanje z obvolanskima prestavnima ročicama DIRECT SELECT.

Vse izvedbe motorja za novi razred V so serijsko opremljene s pogonom na zadnja kolesa, medtem ko je stalni štirikolesni pogon 4MATIC na voljo v sklopu dodatne opreme. Slednji z lahkoto opravi z različnimi vrstami površin. Višina vozila ostaja pod dvema metroma tudi z vgrajenim štirikolesnim pogonom. Enoprostorsko vozilo Mercedes-Benz tako ohranja svojo značilno uporabnost in ga je še vedno brez težav mogoče parkirati v standardne garaže, garažne hiše in podzemne garaže.

Prenovljeni razred V, še več varnosti

Z asistentom za bočni veter, ki pomaga vozniku ohranjati vozilo na voznem pasu ob sunkih bočnega vetra, in asistentom pazljivosti ATTENTION ASSIST je razred V pred petimi leti postavil nove varnostne standarde v svojem segmentu. Novi razred V gradi na tej osnovi.

Aktivni zavorni asistent, ki je na voljo prvič, lahko na primer zazna nevarnost trka s spredaj vozečim vozilom ter sprva sproži vizualno in zvočno opozorilo. Če se voznik odzove, primerno poveča zavorni tlak. Če odziva ni, sistem aktivno pomaga z ustreznimi manevri in zaviranjem. V mestnem prometu aktivni zavorni asistent prav tako posreduje v primeru mirujočih ovir ali pešcev, ki vozilu prečkajo pot.

Asistent Plus za dolge luči je nova varnostna funkcija. V načinu dolgega snopa svetlobe podpira voznika s stalnim optimiziranjem osvetlitve ceste. Ob prisotnosti spredaj ali nasproti vozečega vozila se diode LED v modulu glavnih luči delno izklopijo in zasenčijo del svetlobnega snopa v obliki črke U. Preostala območja cestišča ostanejo osvetljena z glavnimi žarometi (delno zasenčen snop).

Širitev strategije eDrive@VANs

V razredu enoprostorskih vozil bo družba Mercedes-Benz Vans kmalu izvedla naslednji korak in postala prvi premium proizvajalec vozil, ki bo ponudil povsem električni model. Tako Mercedes-Benz Vans sistematično širi svojo celostno strategijo eDrive@VANs.

Družba Mercedes-Benz Vans je s Concept EQV na letošnjem mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi že ponudila prvi vpogled v električno prihodnosti enoprostorskih vozil. Serijski model bo svojo svetovno premiero doživel na letošnjem sejmu IAA v Frankfurtu.