Prenovljen Scenic in Grand Scenic

 

  • Renault predstavlja prenovljen celoten osrednji del svoje ponudbe enoprostornikov.
  • Nova Scénic in Grand Scénic sta dobila v skladu s smernicami nove oblikovne istovetnosti znamke prenovljen prednji del.
  • Družina Scénic ima odslej najnovejše motorje družine Energy, ki prinašajo za 15 odstotkov manjša porabo goriva in izpust CO2.
  • Prenovljena vodilna enoprostornika v Evropi bosta po novem poleg hi-fi zvočne naprave Bose® ponujala tudi tehnologijo R-Link.
  • Nova Renault Scénic in Grand Scénic bosta bolj podrobno predstavljena marca na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi skupaj s križancem Scénic XMOD.

RENAULT SCÉNIC IN GRAND SCÉNIC V NOVIH OBLAČILIH

Po novih oblikovnih smernicah znamke Renault imata Scénic in Grand Scénic spredaj zdaj večji Renaultov romb, nameščen na lakirano črno podlago, ki poudarja novo masko. Elegantne oblikovne poteze in kakovost uporabljenih materialov poudarjajo dinamičen in družinski značaj enoprostornika.

Zaznavna kakovost v notranjosti je seveda na ravni vodilnega v segmentu od leta 1996. Med mehko valovitimi obrisi armaturne plošče je poseben prostor namenjen navigacijski in multimedijski napravi in zaslon TFT, čigar prikaz ključnih informacij je možno prilagajati osebnim željam. Tehnologija R-Link je zdaj na voljo tudi v Renault Scénicu, upravljanje z njo je enostavno s pomočjo priročno nameščene večfunkcijske ročice in zaslona na dotik, ki je nameščen v voznikovo vidno polje. Glede na različico in izbrani paket opreme je na voljo hi-fi zvočna naprava Bose®, ki ponuja vrhunski zvok po meri.

ŠE VEČ ENERGIJE ZA DRUŽINO SCÉNIC

Najnovejši motorji družine ENERGY imajo skupno glavno težnjo po zmanjšanju porabe goriva, izpusta CO2 in stroškov rabe ob hkratnem zagotavljanju kar največjega užitka v vožnji in zanesljivosti. Posebne omembe je vreden povsem nov bencinski motor TCe 130, ki ima za 15 odstotkov manjšo porabo goriva kot prejšnja izvedenka TCe 130, kar v kombiniranem normnem ciklu pomeni prihranek več kot 1 liter na 100 km. Ta izrazito prožen in odziven motor ponuja pristno uživaško vožnjo ob živahnih zmogljivostih pri vseh vrtljajih.

PRIZNANA KAVOVOST IZDELAVE V FRANCIJI

Od predstavitve leta 1996 so v tovarni Douai na severu Francije skupno izdelali že 4.300.000 Scénicov. Z natančnostjo in poklicno predanostjo vseh zaposlenih v tovarni je Renault pridobil obsežno strokovno znanje. Renault je tudi vložil 420 milijonov evrov v prilagoditev in posodobitev tovarne, v kateri bodo od leta 2014 naprej izdelovali modele višjega razreda. To bo pomenilo nov korak v Renaultovi politiki zagotavljanja kakovosti s sodelovanjem prav vsakega zaposlenega posebej. Program "overjena kakovost Douai" sloni na štirih stebrih: celovito usvojenih standardih in dejanjih za zagotavljanje kakovosti, vsakdanji skrbi za kakovost, kar najboljši usposobljenosti in uporabi veščin, ter še bolj izraziti osredotočenosti na zaznavno kakovost.

Novi Renault Scénic in Novi Grand Scénic bosta javno predstavljena 5. marca na mednarodni avtomobilski razstavi v Ženevi, kmalu zatem pa skupaj s podrobnejšimi podatki tudi na voljo za prve preskusne vožnje.

Hkrati bo na razstavi v Ženevi tudi svetovna premiera modela Renault Scénic XMOD.

This slideshow requires JavaScript.