Porsche predstavlja novi izvedbi 911 Carrera Coupé in 911 Carrera Cabriolet

Družina 911 je dobila dva nova člana: Porsche je z 911 Carrero* razširil modelsko ponudbo osme generacije. Novi športni avtomobil na start prihaja v izvedbah Coupé in Cabriolet ter ima 3-litrski 6-valjni bokser motor z biturbinskim polnjenjem, ki razvije moč 283 kW (385 KM). Carrera, ki je v seriji 911 vstopni model, ima za 11 kW (15 KM) večjo moč kot predhodnik. Dovršena serijska oprema je skoraj enaka kot pri modelu 911 Carrera S. Med drugim vključuje kako-vostno izdelano notranjost z 10,9-palčnim zaslonom na dotik, celovito ponudbo po-vezljivosti in inovativne asistenčne sisteme, kot je Porsche Wet Mode za še bolj var-ne vozne lastnosti na mokri cesti. 911 Carrera se od ostalih modelov razlikuje po manjših kolesih in zavorah ter po individualnih kromiranih obrobah izpušnega siste-ma.

Motor, zavore in podvozje so, kot pri modelu Carrera S, zasnovani izrazito športno. Pri 3-litrskem 6-valjnem bokser motorju imajo ključno vlogo pri razvoju moči manjši premeri koles turbin in kompresorjev novih turbopolnilnikov. Za prenos moči skrbi novi 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko PDK. 911 Carrera Coupé tako od 0 do 100 km/h pospeši v 4,2 s, najvišjo hitrost pa doseže pri 293 km/h. Z opcijskim pake-tom Sport Chrono se ta čas izboljša še za 0,2 sekunde. Poraba goriva po kriterijih NEVC (preračunano) pri kupeju znaša 9,0 l/100 km, pri kabrioletu pa 9,2 l/100 km.
Skladno z voznodinamičnimi lastnostmi vozila so na sprednji premi nameščene pnevmatike velikost 235/40 ZR na 19-palčnih aluminijastih platiščih. Pri izvedbah z različnimi velikostmi platišč so na zadnji premi nameščena 20-palčna platišča s pnevmatikami 295/35 ZR. Za pojemek na obeh premah skrbijo zavorni koluti s pre-merom 330 mm in s črnimi 4-batnimi zavornimi čeljustmi v izvedbi monobloc.

Oba nova modela je že mogoče naročiti. Izvedba s štirikolesnim pogonom bo na vo-ljo že v kratkem.Podrobnejše informacije ter videoposnetki in fotografije so na voljo v Porsche Newsroomu: newsro-om.porsche.de


* 911 Carrera: poraba goriva, kombinirana: 9,2–9,0 l/100 km, emisije CO2: 210–206 g/km

Poraba goriva in emisije CO2 so bile izmerjene po novem merilnem postopku WLTP. Zaenkrat je še treba navajati izpeljane vrednosti po kriterijih NEVC. Te vrednosti niso primerljive z vrednostmi, ki so bile izmerjene z dosedanjim merilnim postopkom NEVC.
Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi gori-va, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na pro-dajnem mestu.