Porsche Motorsport sklenil večletno partnerstvo s podjetjem Puma

Podjetje za športni življenjski slog, ki deluje po vsem svetu, je s 1. januarjem 2019 postalo ekskluzivni tehnični partner celotne ekipe Porsche Motorsport za ognjevarna dirkaška oblačila ter obuvala in potovalne torbe. Pumin logotip bo ob začetku 6. sezone krasil oba dirkalnika za formulo E ter vsa dirkaška oblačila Porschejevih tovarniških voznikov in ekip v boksih.

Puma bo 24-člansko ekipo Porschejevih tovarniških voznikov, mladincev in mladih profesionalcev ter vse ekipe v boksih Porschejevih tovarniških timov opremila z najnovejšimi inovacijami s področja ognjevarnih dirkaških oblačil. Partnerstvo poleg opremljanja ekip za formulo E vključuje tudi vse tovarniške aktivnosti s področja GT-športa. Poleg tega bo Puma celotni organizacijski enoti Porsche Motorsport dobav-ljala obuvala in potovalne torbe.

"Puma se lahko pohvali z dolgo in uspešno tradicijo v avtomotošportu. Veseli nas, da je Puma postala novi partner ekipe Porsche Motorsport," je povedal Fritz Enzinger, bodoči vodja enote Porsche Motorsport. "Inovativnost in kreativnost tega globalno vodilnega podjetja za športni življenjski slog se ujema z našo ekipo in našo znamko."

"Ponosni smo, da bomo lahko sodelovali s Porsche Motorsportom, enim najuspeš-nejših podjetij iz dirkalnega sveta z bogato tradicijo avtomotošporta," je povedal Bjørn Gulden, izvršni direktor Pume. "Pumina dirkaška oblačila so bila razvita za najbolj zahtevne uporabnike in veseli nas, da se bo Porsche Motorsport pridružil našim obstoječim partnerstvom, ki jih imamo že sklenjena s F1 in drugimi vrhunskimi avtomotošportnimi kategorniki."

Poleg tega je Puma pridobila pravice za razvoj, prodajo in trženje kolekcije replik Porsche Motorsporta in navijaških artiklov. Ponudba vključuje oblačila, obuvala, pokrivala, modne dodatke in torbe za Porschejeve avtomobilistične navdušence.