Popolnoma novi Nissan JUKE na novo določa razvojne smernice kompaktnih mestnih terencev

  • Popolnoma novi Nissan JUKE se bo svetu predstavil v 5 mestih po vsej Evropi, na trgu, kjer je bilo doslej prodanih skoraj 1 milijon primerkov vozila Nissan JUKE. Ta je pred 9 leti postavilo popolnoma nove temelje v razredu kompaktnih mestnih terencev;
  • Elegantne linije kupejskega mestnega terenca ter atletski videz z več prostora in sodobno notranjostjo postavljajo nov standard na področju oblikovanja;
  • Nove tehnologije, vključno z Nissanovim sistemom ProPILOT in informacijsko-razvedrilnim sistemom NissanConnect z brezžično povezavo v vozilu, povezljivostjo s pametnim telefonom in brezžičnim posodabljanjem sistema, voznikom omogočajo preprostejše in varnejše upravljanje;
  • 1.0-litrski 3-valjni motor s turbopolnilnikom v povezavi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko bo poskrbel za izboljšano zmogljivost, prihranek pri porabi goriva in uglajeno vožnjo.

Nissan JUKE naslednje generacije se na trg podaja skoraj deset let po lansiranju prvega modela, s katerim smo postavili nove mejnike na področju kompaktnih mestnih terencev in v ospredje postavili njegov edinstveni značaj in zabavo. Zdaj se Nissan JUKE vrača z namenom – poskrbeti za novo revolucijo v tem segmentu. Vožnja z novim JUKOM je še vedno tako zabavna kot nekoč, saj ponuja višjo raven zmogljivosti in več tehnologij znotraj osupljive, prostornejše karoserije kupejskega mestnega terenca.

Nissan JUKE je s svojim prepričljivim dizajnom predvsem pri evropskih strankah zelo priljubljen, saj se na tukajšnjih cestah vozi skoraj 1 milijon teh vozil. JUKE naslednje generacije, ki smo ga danes predstavili v Londonu, Parizu, Milanu, Barceloni in Kölnu, nagovarja predvsem evropske voznike – take, ki v segmentu vozil mestnih terencev cenijo dizajn, tehnologijo, zmogljivost in praktičnost. S sistemom ProPILOT in osupljivimi funkcijami povezljivosti JUKE Nissanovo inteligentno mobilnost – Nissanovo vizijo na področju spreminjanja načina napajanja, vožnje in vključevanja vozil v družbo – ponese še korak dlje.

“Nissan JUKE se vrača s svojo edinstveno identiteto, še izrazitejšim značajem, navdušujočo zmogljivostjo in naprednimi tehnologijami, ki ustrezajo potrebam voznikom,” je dejal Ponz Pandikuthira, podpredsednik načrtovanja proizvodov pri Nissan Europe. “Novi dizajn in navdušujoča nova vozna izkušnja bosta privlačna za vedno večje število strank, ki se odloča za kompaktne mestne terence. JUKE je odslej zrelejši, a kljub temu še vedno omogoča značilno zabavno vozno izkušnjo, po kateri se loči od drugih.”

ATLETSKI VIDEZ

Nissan JUKE s svojo vrnitvijo postavlja nove standarde v segmentu B mestnih terencev z večjo dimenzijo in atletskim videzom ter opaznimi 19-paličnimi litimi platišči in kupejevskim dizajnom v slogu “lebdeče strehe”. Najnovejši Nissan JUKE je obdržal značilne zaokrožene prednje luči, ki so odslej pri standardni različici opremljene s tehnologijo LED, dodali pa smo novi značilni znak v obliki črke Y, ki popolno zaokrožuje Nissanovo rešetko V-Motion. Nabor 11 barv zdaj dopolnjuje ekskluzivna nova barva karoserije Fuji Sunset.

Spremenjena pa je tudi notranjost, saj je novi JUKE prostornejši tako za sopotnike kot njihovo prtljago: prostor za noge pri zadnjih sedežih smo povečali za 5,8 cm, prostor za glavo na zadnjih sedežih pa za 1,1 cm. Prostornina prtljažnika odslej znaša 422 litrov, kar pomeni za kar 20 % več prostora za shranjevanje. Novo zasnovana notranjost nudi prefinjen slog in udobje, za kar poskrbijo nov položaj voznika, več prostora zadaj in uporabnikom prijazno upravljanje ter odlagalna mesta. Novi, na dotik mehki materiali na armaturni plošči, vratnih oblogah in prostoru za noge dajejo občutek višje kakovosti, ki jo zaokrožujejo standardni športni sedeži v enotnem slogu ter prevleke iz materiala

Alcantara® ali usnja kot del dodatne opreme.

Na voljo je več barvnih kombinacij za šasijo, streho in notranjost, s katerimi se lahko poudari urbani, vrhunski in športni značaj JUKA. Tudi zunanjost je mogoče prilagoditi po meri, saj lahko izberete odbijače, zunanje stranske obloge in 19-palčna lita platišča.

VRHUNSKA OKRETNOST

Športni JUKE je zasnovan za izjemno okretnost, a novi kupejevski športni terenec je hkrati tudi zrelejši. Njegove dimenzije znašajo 4210 mm dolžine, 1595 mm višine in 1800 mm širine, da tako ponudijo več prostora v notranjosti, vendar kljub temu poskrbijo za kompaktno obliko in težo, ki se je zmanjšala za kar 23 kg. Po zaslugi izjemno zmogljivega jekla ima novi model močnejšo zasnovo, ki omogoča večjo stabilnost, zmogljivost in boljše zavijanje, obenem pa poskrbi za visoko raven samozavesti in nadzora.

JUKE poganja učinkovit 1,0-litrski trivaljni bencinski motor DIG-T s turbopolnilnikom in 117 KM, kar vozniku omogoča boljšo zmogljivost, gospodarnost z gorivom in prefinjeno upravljanje. Na voljo je z zanesljivim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali športnim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT) in lopatico ter izbiro načina vožnje (Eco, Standard, Sport), tako da se bo brez težav prilagodil vsem voznim razmeram za največjo možno raven zabave na cesti.

NAPREDNE TEHNOLOGIJE

JUKE je odslej opremljen z Nissanovim informacijsko-razvedrilnim sistemom ter tehnologijo za pomoč pri vožnji. Z Nissanovo tehnologijo inteligentne mobilnosti je novi model najbolj povezano vozilo Nissan v zgodovini.

Nissanova inteligentna mobilnost

Nissanova napredna tehnologija ProPILOT, ki omogoča elektronsko podprto krmiljenje, pospeševanje in zaviranje, bo tako prvič na voljo tudi pri JUKU. Sistem ProPILOT je namenjen za uporabo na avtocesti in pri vožnji po enem pasu poleg tega pa pospešuje in upočasnjuje namesto voznika, tako da vozilo ohranja ustrezno razdaljo in hitrost ter ostaja v središču voznega pasu.

Poleg tega JUKE ponuja celovit paket varnostnih tehnologij, vključno z inteligentnim sistemom zaviranja v sili, zaznavanjem pešcev in kolesarjev ter prometnih znakov, inteligentnim sistemom za preprečevanje skrenitve z voznega pasu, opozorilnikom prečnega prometa zadaj ter sistemom za nadzor mrtvih kotov, kar je prvič na voljo pri vozilu Nissan tega razreda. Sistem za nadzor mrtvih kotov voznika opozori na vozila v mrtvem kotu in vozilo JUKE prestavi nazaj na svoj pas.

Povezljivost, informacije in zabava ter sistem BOSE® Personal® Plus

Z novim informacijsko-razvedrilnim sistemom NissanConnect bodo lahko uporabniki uporabili tehnologiji Apple CarPlay® in Android Auto za zrcaljenje najljubših aplikacij na 8-palčni zaslon na dotik. Vozniki bodo lahko prav tako lahko dostopali do zemljevidov TomTom in povezanih prometnih informacij ter vklopili vstopno točko do brezžičnega

interneta, ki jo bodo potniki lahko uporabili za povezavo svojih prenosnih in tabličnih računalnikov z internetom.

Aplikacija NissanConnect Services je popoln družabnik za vaš pametni telefon, saj kupcem omogoča nadzor nad več vidiki vozila. Lastniki Nissan JUKE bodo odslej lahko preverili, ali so vrata vozila zaklenjena, in svojega Nissana odklenili ali zaklenili neposredno prek pametnega telefona. Za boljšo varnost bodo lahko vozniki pred začetkom vožnje preverili tudi tlak v pnevmatikah in nivo olja.

Da bo življenje voznikov JUKE še lažje, združljivost s Pomočnikom Google omogoča nadzor nad funkcijami, vključno z lučmi in pošiljanjem ciljev v navigacijski sistem vozila s komunikacijo prek njihove pametne naprave.

Vozniki in potniki bodo lahko s sistemom Bose® Personal® Plus navili zvok do konca. Z osmimi zmogljivimi zvočniki, vključno z dvema setoma UltraNearfield, ki sta vgrajena v naslonjali za glavo na prednjih sedežih, bodo potniki lahko uživali v vrhunski kakovosti predvajane glasbe.

Popolnoma novi Nissan JUKE bomo tudi v prihodnje proizvajali v nagrajenem Nissanovem obratu v Sunderlandu v Združenem kraljestvu. Prve dobave strankam bodo izvedene konec novembra na evropskih trgih.