Poliranje

  • Poliranje in čiščenje vseh vrst vozil.

Ročno pranje in čiščenje vozila

Pogosto ali trajno pranje vozil v avtomatskih avtopralnicah, kjer načeloma za pranje vozil uporabljajo cenene plastične krtače, povzroči vedno več trajnih, vrtinčastih poškodb na laku in barvi vašega jeklenega konjička. Poleg tega, da lak vozila trajno izgublja svoj sijaj, so čedalje bolj vidne tudi vrtinčaste raze. V izogib temu priporočamo ročno pranje vozil, če pa te možnosti doma nimate, potem se raje poslužujte ročne avtopralnice. Pred vsakim ročnim pranjem je potrebno vozilo dodobra sprati z visokotlačnim čistilcem, da se odstrani groba umazanija, kot so pesek, ptičji iztrebki, kovinski opilki, smola in ipd. Prav tako lahko precejšno škodo povzroči že napačna izbira osnovne čistilne opreme, kot na primer gobe ali mila. Še posebno skrb je potrebno nameniti čiščenju in pripravi  v primeru poliranja vozila, saj ravno ustrezna in skrbna priprava vozila igra precejšno vlogo pri končnem rezultatu. V kolikor želimo doseči najboljše možne rezultate, je potrebno pred poliranjem skrbno odstraniti vsakršno maščobo, zračno rjo, katran ipd.

Poliranje

S poliranjem vozila se odstrani manjše, vidne praske in nepopolnosti v laku ter vrtinčaste praske, ki nastajajo v avtomatskih pralnicah ali celo pri nepravilnem ročnem pranju, kot tudi pri nepravilnem odstranjevanju snega in ledu v zimskem času. Vse praske, še posebej pa tiste vrtinčaste, so zelo dobro vidne v sončnih dneh, ki še posebno močno izstopajo pri temnejših barvah. S poliranjem se vozilu povrneta sijaj in globina barve. Prav tako se s poliranjem odstrani vse manjše poškodbe laka, ki nastajajo na parkiriščih in pri vožnji po brezpotjih.  Granulacijo paste,  blazinic in moč poliranja bo izkušen strokovnjak prilagodil vrstam poškodb, ki so nastajale tekom časa. Pri težjih poškodbah se poliranje izvede večkrat tako, da se od bolj grobe polirne paste prehaja na finejše. Efekt dobrih polirnih past je obstojen približno šest mesecev, a je vse zelo odvisno tudi od tega, kako bomo  čistili vozilo.

Voskanje

Zaščitni sloj voska se nanaša po poliranju. Namenjen je izboljšanju UVA in UVB zaščite laka in barve. Vosek se s časoma spere in ne opravlja več svoje funkcije, zato ga je potrebno obnavljati. Vosek je začasen premaz, ki poveča in povrne sijaj ter pripomore k hitrejšemu odtekanju vode.

Keramični premaz

Keramični premaz ponuja najboljšo možno kombinacijo zaščite laka in barve, zagotovi trajnejši sijaj in zaščito pred finimi poškodbami. Keramični premaz ščiti pred UVA in UVB žarki, poskrbi za hitro odtekanje vode in manjši oprijem cestne umazanije. Laku in barvi izredno lepo poudari sijaj in globino. Ob ustreznem vzdrževanju je obstojnost premaza vsaj eno leto.

  • Poliranje
  • Čiščenje osebnih in kombiniranih vozil