Peugeot Traveller: vabilo na potovanje in udobje visokega razreda

 

Na avtomobilskem salonu v Ženevi 2016 se nam bo premierno na svetu predstavil Peugeot Traveller, ki bo opazno vstopil v svet limuzinskih kombijev in VIP mini-busov.

Peugeot s svojim dizajnom vnaša v ta avtomobilski razred nove stilske zapovedi, značilne za limuzine in športno terenska vozila znamke. Izrazit dizajn PeugeotA Travellerja izžareva tudi moč in eleganco.

Peugeot je Travellerja opremil še s številnimi drugimi aduti, s katerimi bo v svojem segmentu postal drugim za zgled. Njegova nova osnova, ki je bila povzeta po modularni platformi EMP2, je zagotovilo za visoko raven kakovosti, učinkovitosti in rekordno porabo v tem avtomobilskem segmentu.

Njegovi motorji BlueHDi Euro6 so opremljeni z najbolj učinkovito tehnologijo za zmanjšanje onesnaževanja na trgu, sistemom za selektivno katalitično redukcijo pred filtrom trdnih delcev. Motorji, ki svojo učinkovitost dokazujejo že od konca leta 2013, združujejo vozno udobje in zmogljivost (do 133 kW in 400 Nm navora) s porabo goriva in emisijami CO2, ki so v tem avtomobilskem segmentu «Best in Class». Motorji iz tega izbora dosegajo v povprečju 5,4 l/100 km oziroma 140 g/km.

Peugeot Traveller vam obljublja brezskrbna potovanja po zaslugi voznih kakovosti, ki so plod PeugeotOVEGA strokovno podkovanega znanja, vrhunskega ambienta in visoko razrednega udobja. Z mnogimi konfiguracijami za vse do devet sedežnih mest in številno opremo, ki je v tem avtomobilskem segmentu edinstvena, je Peugeot Traveller preprosto enostaven za bivanje in se prilagaja vsakodnevnim potrebam.

Peugeot Traveller na kratko

Peugeot je svojemu najnovejšemu modelu iz izbora osebnih vozil nadel inovativen naziv. Že samo ime Peugeot Traveller tako kot tudi njegov izrazit in eleganten dizajn nakazujejo na moderno vizijo o potovanjih in vožnji po prostranih pokrajinah.

Njegova nova konstrukcijska osnova, ki je bila povzeta po modularni platformi EMP2, združuje kompaktne zunanje dimenzije z maksimalno prostornostjo. Peugeot Traveller tako ponuja do 9 prostornih sedežnih mest in 1500 litrov prostornine prtljažnika oziroma do 4900 litrov po zaslugi odstranljivih sedežev.

Na voljo so tri dolžine (od 4,60 m do 5,30 m) in zgolj 1,90 m višine, kar je prava redkost tega segmenta in PeugeotU Travellerju zagotavlja vstop v pokrita parkirišča. Izvedenki Standard in Long s 4,95 m in 5,30 m sodita med najbolj iskane modele na trgu. Izvedenka Compact, ki je s 4,60 m dolžine edinstvena v tem segmentu, pa prav tako omogoča prevoz do 9 potnikov, in to povsem sproščeno na vseh sedežih. Z majhnimi merami in kratkimi previsi Peugeot Traveller ponuja nadvse priročno upravljanje za vsakodnevno rabo tudi v urbanih središčih.

Peugeot Traveller Business VIP nudi potnikom na zadnjih sedežih razporeditev s 4 ali 5 sedeži v usnju, ki so obrnjeni eden proti drugemu. Za dobro počutje potnikov poskrbita tudi večfunkcijska streha s tripodročno klimatsko napravo za nesilovito prezračevanje, ki je edinstvena oprema tega segmenta, in ambientalna osvetlitev.

Moderni in učinkoviti motorji Euro6 s 70 kW do 133 kW in novi samodejni menjalnik EAT6 obljubljajo izjemno vozno udobje ter rekordno nizko porabo goriva in nizke emisije CO2 v tem segmentu. Najbolj učinkovita izvedenka Peugeot Traveller porabi 5,1 l/100 km oziroma 133 g/km CO2, vsi modeli iz izbora pa skupaj povprečno dosegajo 5,4 l/100 km oziroma 140 g/km, kar predstavlja najboljšo vrednost v tej kategoriji.

Peugeot Traveller ponuja številno opremo za udobje in varnost najnovejše generacije, ki je v tem avtomobilskem segmentu redko ali skoraj ni nikoli na voljo:

  • bočna drsna vrata s prostoročnim upravljanjem so inovativna oprema tega segmenta;
  • prosojni zaslon za prikaz podatkov in odčitavanje prometnih znakov s priporočilom o mejni hitrosti sta v tem segmentu edinstvena;
  • dvižno zadnje steklo, zastekljena streha, Active Safety Brake in samodejni preklop dolgih luči;
  • nova povezljiva navigacija z glasovnim upravljanjem in prometnimi informacijami v realnem času, kamera VisioPark 1 za pomoč pri vzvratni vožnji s prikazom območja za vozilom pod kotom 180° od zgoraj ali opozorilnik na voznikovo nepozornost pa so premierno na voljo za vozilo znamke Peugeot.

Peugeot Traveller ponuja dva izbora vozil, enega za fizične osebe in drugega za poklicne uporabnike, s po dvema nivojema opreme za vsak izbor.